Gemeente Delft Start integratiecampagne in Delft

De beste wensen voor 'Samen.in Delft'

Met kerst krijgen alle huishoudens van Delft een gratis nieuwjaarskaart in de brievenbus. Boodschap: "De gemeente Delft vraagt aandacht voor integratie. Omdat het belangrijk is met elkaar te praten, sporten, leren, wonen en eten. Begin eens in uw eigen omgeving en wens uw buren een gelukkig nieuwjaar". Hiermee is het startsein gegeven voor de integratiecampagne Samen.in Delft.

Het eerste campagnemiddel dat inwoners van Delft (te zien) krijgen is een gratis nieuwjaarskaart. Wethouder Rensen:"Ik hoop dat iedereen die de kaart ziet, even stilstaat bij integratie en de moeite neemt de buren of bijvoorbeeld andere ouders op school een gelukkig nieuwjaar te wensen". De nieuwjaarskaart wordt verspreid in de kersteditie van de Delft op Zondag in alle brievenbussen in Delft.

De campagne loopt van december tot maart. Hoogtepunt van de campagne is de internationale vrouwenweek, de tweede week van maart 2006. Delft sluit hierin aan bij de landelijke publiekscampagne voor emancipatie en integratie 'Thuis in Nederland' maar vult dit op eigen Delftse wijze in. Tussen nu en maart 2006 komt men in Delft verschillende campagne-uitingen tegen, thuis, op straat en in de krant.

De integratiecampagne heeft vijf thema's: praten, sporten, leren, wonen en eten. Rond deze thema's organiseert de gemeente Delft tijdens de campagne diverse activiteiten. Wethouder Rensen: "Met de activiteiten en de campagne vraagt Delft vooral aandacht voor de positieve kant van integratie. Soms voelt dat misschien als 'tegen de stroom inzwemmen' maar het uitgangspunt is dat integratie van twee kanten komt. In Delft wonen 143 verschillende nationaliteiten. Er valt dus dichtbij huis nog veel te ontdekken." De activiteiten staan, net als de campagne, in het teken van ontmoeten.

Het Delftse integratiebeleid bestaat uit twee hoofdlijnen: kennismaken en participatie. Kennismaken staat voor ontmoeten via debatten, sport, culturele activiteiten, kookactiviteiten, een project als Inburgeren Andersom, etc. Participatie staat voor het wegwerken van achterstanden en deelname aan de maatschappij via inburgeren, gespreid wonen en Delftse projecten als Onbenut Talent, Business club, etc.

Noot voor de redactie: (