Gemeente Weert

20 december 2005,

Gemeentebestuur bereikt akkoord met familie philips in swartbroek

Na langdurige onderhandelingen met het aan het Hennenstraatje gevestigde pluimveebedrijf van de familie Philips in Swartbroek, heeft de gemeente overeenstemming bereikt over de verplaatsing van het bedrijf naar Heythuysen en het opheffen van de milieucirkel rond het bedrijf. De gesprekken - die in de afrondende fase werden gevoerd door wethouder René Verheggen - hadden tot doel de stankhinder voor het dorp te reduceren en daarmee de stankproblematiek voor de toekomst voorgoed op te lossen.

Tevens ontstaan nu nieuwe (woning)bouwmogelijkheden voor het dorp en wordt een jarenlang durende belemmering eindelijk opgeheven.

In het kader van de overeenstemming is afgesproken, dat de familie in beperkte mate woningbouw mag realiseren op de huidige locatie van het bedrijf aan het Hennenstraatje. De belangrijkste tegenprestatie van Philips bestaat uit het intrekken van de huidige milieuvergunning en de aanvraag voor een nieuwe vergunning, het opheffen van het bedrijf en de sloop van de huidige bedrijfsbebouwing.

De afspraken zijn gemaakt onder voorbehoud dat er bestuurlijk door de provincie met deze oplossing wordt ingestemd.

2005.209 JN

---- --