Amsterdam in sfeer van musical Cabaret

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 20 december 2005

AMSTERDAM IN SFEER VAN MUSICAL CABARET
Hoeketalage Bijenkorf ingericht als decadente Berlijnse nachtclub uit de jaren '30

De hoeketalage van de Bijenkorf in Amsterdam is tot en met 8 januari 2006 ingericht als de Kit Kat Klub: de legendarische Berlijnse nachtclub uit de jaren '30. Deze setting is tevens het decor van de musical Cabaret die vanaf 4 februari 2006 enkele maanden exclusief te zien is in Koninklijk Theater Carré. De spannende en verrassende Bijenkorf etalage geeft het winkelend publiek voorafgaand aan de première drie weken lang een voorproefje van de fascinerende wereld waarin de musical zich afspeelt. Hoofdrolspelers Pia Douwes en Ara Halici openden vanmorgen de hoeketalage officieel door het licht en de muziek te starten.
De etalage wordt mede gesponsord door AEG.

In de etalage worden dezelfde ronde nachtclubtafels, met stoelen en rode lampjes, geplaatst waaraan een deel van de bezoekers van Cabaret vanaf 4 februari in Carré daadwerkelijk plaats zullen nemen. Het hele theater ademt de sfeer uit van een decadente nachtclub waardoor alle bezoekers de voorstelling beleven alsof zij er letterlijk middenin zitten. De hoeketalage is eerder tijdens een benefietveiling door de Bijenkorf Amsterdam beschikbaar gesteld. Joop van den Ende Theaterproducties en AEG hebben hierop samen een bod uitgebracht, geld dat ten goede komt aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Samenwerking
In ruil voor de schenking aan het goede doel mogen de twee partijen de etalage drie weken lang naar wens inrichten. De etalage toont de Kit Kat Klub waar nachtclubzangeres Sally Bowles (Pia Douwes) in de musical Cabaret elke avond optreedt. Tevens is een stukje van haar kleedkamer te zien. AEG heeft hierin enkele voor deze bijzondere wereld toepasselijke apparaten subtiel een plaatsje gegeven. Te zien zijn, van respectievelijk de merken AEG en Electrolux, een Sensidry droogautomaat voor het veilig drogen van o.a. de zijden lingerie van de nachtclubzangeres en een zilverkleurige wijnkoeler waarin de champagne voor de première avond perfect op temperatuur blijft. Een Trilobite robotstofzuiger zuigt tijdens automatisch de kleedkamer schoon.

Extravagant
Het verhaal van Cabaret speelt zich af in het Duitsland van de jaren dertig, wanneer de nazi's hard op weg zijn het Derde Rijk te stichten. In de Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub doen het zangeresje Sally Bowles (Pia Douwes) en de gladde ceremoniemeester (Ara Halici) van de club hun best om de bezoekers met extravagant vermaak hun ongemakkelijke en trieste leven te doen vergeten. De Duitse Fräulein Schneider (Anne-Wil Blankers) is pensionhoudster en vindt in de joodse Herr Schultz (Wim van Rooij) de liefde van haar leven. Ook de Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw (Chris Tates) en Sally Bowles worden verliefd in deze onmogelijke tijd. De première vindt plaats op dinsdag 14 februari 2006. Meer informatie: www.musicals.nl.