Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

20 december 2005

Onderwerp: verkeersveiligheid in de horecanachten

Naar aanleiding van klachten over het rijgedrag van taxichauffeurs met name in de horecanachten in de plaatsen Elburg en 't Harde heeft de politie de afgelopen week zowel schriftelijk als in persoon met deze branche contact gehad. Een controle van afgelopen weekend was bevredigend.

Degenen die te hard rijden weten het vaak wel. Taxichauffeurs die in de horecanachten hun passagiers van plaats a naar b brengen, blijken vooral op de aan- en afvoerroutes en de provinciale wegen harder te rijden dan is toegestaan.

Ook het gegeven dat men meer klanten mee neemt dan wettelijk toegestaan, schijnt met enige regelmaat te gebeuren. Goed voor de portemonnee van de inzittenden, maar of je er de verkeersveiligheid mee dient is nog maar de vraag.

Vooral deze opmerkingen kregen de wijkagenten in Elburg en 't Harde onder andere te horen tijdens daar gehouden wijkavonden. Maar laten we wel duidelijk zijn, het gaat niet om alle taxichauffeurs die zo nu en dan in de fout gaan!

Beide wijkagenten hebben de signalen van de bezoekers van die avond direct opgepakt en de taxibranche schriftelijk over dit gegeven geïnformeerd. Verder zijn afgelopen weekend diverse chauffeurs over dit onderwerp aangesproken, terwijl zij op klanten stonden te wachten.

De reactie van de branche is positief, desondanks gaan de wijkagenten in de komende tijd, tijdens willekeurige horecanachten, controles te organiseren. Duidelijk mag zijn dat strafbaar gedrag bekeurd wordt.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --