PERSBERICHT
Almere, 20 december 2005

MyCom beste computerspeciaalzaak van Nederland

Prima resultaat in verkiezing "Beste Winkelketen van Nederland '05"

MyCom heeft in de maand van zijn tienjarig jubileum een leuk verjaardagscadeautje gekregen. In de verkiezing 'Beste Winkelketen van Nederland '05' kwam de landelijke keten van computerwinkels als beste computerspeciaalzaak uit de bus.

Meer dan negentigduizend Nederlanders hebben de afgelopen maanden hun mening gegeven over winkelketens in Nederland, in het kader van een onderzoek van Elsevier Retail, het Algemeen Dagblad en Q&A Research. Woonwarenhuis IKEA is daarbij de grote winnaar gebleken, maar in de categorie Computerspeciaalzaken laat MyCom al zijn concurrenten achter zich. Een leuke opsteker voor het snelgroeiende bedrijf dat deze maand haar tienjarig bestaan viert.

Assortiment
Aanvankelijk werden vierhonderd ketens aangedragen in het vooronderzoek. Daar werden er vervolgens honderd van genomineerd voor de titel "Beste Winkelketen van Nederland '05". Aan de hand van de stemmen kreeg iedere winkelketen uiteindelijk een cijfer. De algehele winnaar, IKEA, sleepte een 7,61 in de wacht. MyCom, dat in 2004 nog niet bij de honderd besten stond, scoort een 7,16 en bezet daarmee de vijftiende plaats. De stemmers keken vooral naar het assortiment en de
prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook de klantvriendelijkheid, de deskundigheid van het personeel en het prijsniveau speelden een rol.

Gert-Jan Kosters, directeur MyCom Nederland bv: "Wij zullen er nu alles aan doen om niet onderuit te gaan, zoals bij de nummer 1 van vorig jaar is gebeurd. Geen tijd voor feestjes dus, al onze aandacht gaat naar onze klanten! De resultaten van het onderzoek zullen ons bovendien helpen om onze zwakke punten te versterken."

Over MyCom
MyCom Nederland B.V. stelt zich ten doel de beste leverancier in Nederland te zijn van computers, computeronderdelen, notebooks, plasma- en LCD TV's, monitoren, digitale camera's en meer. MyCom heeft op dit moment achttien vestigingen in ons land. Daarnaast is MyCom zeer succesvol met MyCom Direct en MyCom Direct Business, waarbij onder meer via de website www.mycom.nl direct wordt verkocht. In december 2005 is MyCom door Elsevier Retail, het AD en Q&A research uitgeroepen tot Beste computerspeciaalzaak van Nederland.

Voor meer informatie (alleen voor de pers):
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Natasja la Lau, tel: 023 5628208, natasjal@monogram.nl