Extra persbericht van dinsdag 20 december 2005

Helmond, 20-12-2005 0M Berichten uit de regio

Helmond: Dode man vanavond in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant

Opsporing Verzocht en Bureau Brabant besteden vanavond aandacht aan de dode man die maandagmiddag in Helmond werd gevonden. Het stoffelijk overschot werd rond 15.45 uur aangetroffen door een wandelaar in een bosperceel, aan de Kanaaldijk Noord Oost ter hoogte van Sluis 7. De politie werd gewaarschuwd, waarop een uitgebreid onderzoek werd opgestart. De recherche werkt met een team van tien mensen aan de zaak.

Onderzoek wijst uit dat de man door een misdrijf om het leven is gebracht. Op het lichaam van het slachtoffer wordt dinsdag sectie verricht. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. De politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die de man mogelijk herkennen. In de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant worden fotos van het slachtoffer en specifieke kenmerken van hem getoond.

Daarnaast is de politie ook op zoek naar getuigen die de afgelopen tijd in de omgeving van de Zuid-Willemsvaart aan de Kanaaldijk Noord Oost ter hoogte van Sluis 7, iets hebben gezien dat met deze zaak in verband kan worden gebracht. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Uitzendingen

Iedere dinsdagavond wordt Opsporing Verzocht uitgezonden bij de AVRO. Het programma is dinsdag 21 december rond 20.25 uur op Nederland 2 te zien. De herhaling is woensdag

21 december rond 15.10 uur op Nederland 1.

Bureau Brabant wordt iedere dinsdag uitgezonden op Omroep Brabant. De eerste uitzending is op dinsdag 20 december om 19.00 uur. Daarna wordt Bureau Brabant ieder uur herhaald. De laatste uitzending is op woensdag 21 december om 18.00 uur.