Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GRAND HOTEL OPDUIN - 'A HAMPSHIRE CLASSIC HOTEL'

NU OOK HAMPSHIRE HOSPITALITY OP DE WADDEN

Hilversum, december 2005 - Hoog op de Blonde Kooger Duinen, op nog geen 200 meter van de Noordzee ligt Grand Hotel Opduin: een begrip op Texel èn in Nederland. Dit onlangs gerenoveerde en gerestylde hotel heeft de omgeving - duinen, strand en zee - verwerkt in alle aspecten van het interieur, zodat het 'Waddengevoel' optimaal wordt ervaren. Rust, ruimte en natuur, maar ook culinaire hoogstandjes en trendy design zijn de kernwoorden van dit onvergetelijke hotel dat zich heeft aangesloten bij het softbranded 'Hampshire Classic' segment van Hampshire Hospitality & Leisure. Het hotel is binnen anderhalf uur inclusief bootreis bereikbaar vanuit Amsterdam.

Schelpen, duingras en edelstaal
Grand Hotel Opduin - 'A Hampshire Classic Hotel' ligt in het nationaal park 'De duinen van Texel' en telt 96 ruime kamers en suites. Het interieur is rustgevend, origineel, warm en vooral eigenwijs - een zelf ontworpen schelpentapijt en lampenkappen met duingras bijvoorbeeld. Opduin heeft een sterk culinair karakter dat tot uiting komt in de kwalitatief hoogstaande gerechten in het exclusieve à la carte restaurant De Heeren XVII, Grand Restaurant Opduin en Brasserie De Franse Slag. Ook beschikt het over diverse opvallende trendy items, zoals een edelstalen zwembad - het eerste in Nederland - en eivormige stoelen voor de kinderen. De privé standhuisjes zijn ook zeker een bezoekje waard!

Brandingzeilen of parachute springen
Voor het zakelijke segment zijn er uitstekende voorzieningen zoals een zestal goed geoutilleerde vergaderzalen met alle mogelijke AV-apparatuur. Voor groepen en incentives organiseert Grand Hotel Opduin volledige dagprogramma's, waarbij brandingzeilen, raften, parachute springen, zweefvliegen en vlieger- en golfclinics tot de mogelijkheden behoren.

Onvergetelijke eilandbeleving
De inspirerende duin- en strandomgeving en de gastvrije service - hoteleigenaars Kees en Henriëtte den Ouden kennen veel gasten bij naam - maken een verblijf in Grand Hotel Opduin tot een bijzondere ervaring. Het tochtje met de veerpont vanaf Den Helder wakkert het vakantiegevoel aan, het filevrije eiland doet de rest. Voor gasten die door de prachtige omgeving niet voldoende tot rust komen is er het beauty & wellness center 'Beau Rivage' met sauna, Turks bad, solarium, kapper en schoonheidssalon met drie behandelcabines. Voor de kinderen is er een speelzaal met computerhoek, ballenbad en een kast vol spelletjes. Het doel van dit alles? Een onvergetelijke eilandbeleving.

Eigenwijs en recht door zee
Met de softbranded 'Hampshire Classic' formule richt Hampshire zich op hotels in het hogere marktsegment die de voordelen van een licentiesysteem zoeken, maar de eigen identiteit niet willen verliezen. Kees den Ouden, directeur-eigenaar van Grand Hotel Opduin over de nieuwe samenwerking: "Hampshire past bij Opduin, eigenwijs en recht door zee, net als wij. Met name de mogelijkheid van softbranding spreekt ons aan, we zijn trots op onze naam, maar willen wel graag meedraaien met de sales en marketing activiteiten van een hotelgroep. De aansluiting als Hampshire Classic is de ideale oplossing en daarbij zijn we, als het enige bij Hampshire aangesloten eilandhotel, een mooie aanvulling van het aanbod!"

Een groeiend aantal hotels in Nederland en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality & Leisure. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality & Leisure 035 - 672 00 77 of bezoek www.hampshire-hotels.com.

Hampshire Hospitality & Leisure is een hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent drie merknamen: het topsegment 'A Hampshire Classic Hotel', de viersterren 'Hampshire Hotels' en de comfortabele driesterren 'Hampshire Inns'.