--------------------------------------------------------------------------
                 Axway en Cyclone Commerce willen fuseren                 
--------------------------------------------------------------------------

Organisaties zetten belangrijke stap in wereldwijde strategie Zaltbommel, 19/12/2005

Axway Software, een volledige dochtermaatschappij van Sopra Group en Cyclone, de Collaborative Commerce Company, hebben hun intentie aangekondigd om hun bedrijven bij elkaar te voegen. Bij voltooiing zal de samengevoegde organisatie het wereldwijde leiderschap op het gebied van B2B, SOA en 'collaborative' -diensten verstevigen en zal eveneens voorzien in nieuwe groeimogelijkheden voor klanten en medewerkers. Deze fusie is in lijn met de wereldwijde groeistrategie van Axway en Cyclone.

Axway koopt, in kontanten, 100% van het aandelenkapitaal van Cyclone Commerce kopen. Dit project is onderhevig aan wettelijke goedkeuring en wordt 31 december 2005 afgerond. Cyclone moet worden opgenomen in Axway's boekhouding vanaf 1 januari 2006. Verdere details worden aangekondigd na afronding van de overeenkomst.

De producten van Cyclone blijven gehandhaafd en worden geïntegreerd in een vernieuwde versie van Axway's XIP integratieplatform. De meer dan 7000 klanten zullen voordeel hebben van het uitgebreide productaanbod die in lijn is met het volledige portfolio van diensten en expertise die Axway en Cyclone op dit moment aanbieden.

"Deze fusie brengt twee gezonde, innovatieve bedrijven bij elkaar", zegt Christophe Fabre, CEO van Axway. " We denken dat zowel klanten als partners enthousiast zullen zijn met onze uitgebreide producten en diensten. Door onze krachten te bundelen op het gebied van SOA en B2B, kunnen we de beste oplossingen voor Global 2000-organisaties en hun handelspartners aanbieden."

De organisatie gaat zich vooral op de volgende branches richten: gezondheidszorg, financiële dienstverlening, CPG-retail en logistiek & transport. De verwachting is dat na een eerste integratiefase de nieuwe organisatie boven de 10% groeit en inkomsten genereert tussen 130-140 miljoen dollar in 2006. De fusie zal ook goede carrièremogelijkheden bieden voor de meer dan 800 werknemers.

"Axway en Cyclone zullen marktleider worden in het beheer van real-time samenwerking tussen bedrijven", zegt Phil Myers, President en CEO van Cyclone Commerce. "Cyclone heeft een lange en succesvolle staat van dienst als innovator en leider op dit gebied. Met Axway hebben we de perfecte partner gevonden voor de lange termijn. Deze fusie zal aanvullende producten, wereldwijde verkoop en service-organisaties samenvoegen. Wij zijn ervan overtuigd dat we in staat zijn om bij te dragen aan de ontwikkeling van een snelgroeiende en winstgevende onderneming."

Christophe Fabre voegt toe: "Wij zullen ons bedrijf wereldwijd uitbreiden om aan de unieke behoeften van een wereldwijde markt, waar handelsverbindingen zich uitstrekken over branches, technologieën en verschillende overheidsreguleringen. Axway heeft enige tijd gezocht naar een manier om zijn positie in de VS versterken. Door de fusie met Cyclone, gaan we onze positie uitbreiden."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Axway
Axway is een grote speler op het gebied van applicatie-integratie en levert softwareoplossingen en ?diensten aan grote en kleine bedrijven in verschillende sectoren. De oplossingen zorgen voor veilige, geautomatiseerde en waardevolle uitwisselingen tussen informatiesystemen en voor de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Axway is in 19 landen vertegenwoordigd en telt 6000 klanten wereldwijd. Het Axway Integration Platform (XIP) levert alle softwarecomponenten die nodig zijn voor het bouwen van een service-georiënteerde architectuur (SOA), het integreren van bedrijfsprocessen, voor het bewaken van bedrijfsactiviteiten en het koppelen van handelspartners en bedrijfsapplicaties. Meer dan 700 specialisten begeleiden klanten om integratieprojecten te succesvol te maken met de oplossingen van Axway. Wij adviseren bedrijven op het gebied van architectuurkeuze, helpen bij het bepalen en uitvoeren van applicatie-integratieprojecten en begeleiden klanten in het optimaal inzetten van het product. Organisaties verbeteren de stroom en het prestatievermogen van hun informatie-uitwisseling, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien zijn zij in staat hun B2B-partnernetwerk te ontwikkelen en kosten met betrekking tot bedrijfsprocessen te verminderen.
Axway is 100% dochter van Sopra Group (EURONEXT: SOP), een toonaangevende Europese consulting- en serviceorganisatie.
Voor meer informatie ga naar www.axway.com.
Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Over Cyclone Commerce, Inc
Cyclone, de Collaborative Commerce Company, biedt oplossingen die bedrijven in staat stellen hun business-to-business processen te beheersen door één enkel, geïntegreerd platform. Bedrijven kunnen direct reageren op informatie tussen divisies, klanten, leveranciers en gereguleerde personen door het beheer van handelsverbindingen. Daarnaast biedt Cyclone inzicht in sleutelprocessen en stelt bedrijven in staat om uitzonderingen te beheersen als deze zich voordoen. Cyclone maakt het makkelijk om reeds bestaande applicaties en business intelligence buiten de onderneming uit te breiden. Cyclone is opgericht in 1996 en is gevestigd in Scottsdale, Arizona.
Meer informatie: www.cyclonecommerce.com
Over Sopra Group
Sopra Group is een toonaangevende Europese consulting en IT-serviceorganisatie en telt 7800 medewerkers. De organisatie levert diensten - van advisering tot het beheer en de implementatie van grote systeemintegratie- en applicatieoutsourcing-projecten - die bedrijven in staat stellen hun organisatie en hun informatiesystemen te veranderen. Via zijn dochtermaatschappij Axway, levert Sopra Group wereldwijd een volledige suite van oplossingen en diensten voor zowel applicatie-integratie als het beheer van bedrijfsprocessen.

Voor journalisten
NewsEngine PR, Marije Schwitters of Claudia Mairbock, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: marije.schwitters@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0033-3B032A