Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 20 december

Àlkmaar, 20-12-2005 0M 14.30 uur

Twee gewonden bij aanrijding.

Tuitjenhorn, maandag 19 december 2005.

Maandagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de Koorndijk met het Noorderlicht. De bestuurder van een personenauto, een 41-jarige man uit Nieuwe Niedorp, reed over het Noorderlicht. Op de genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een personenauto die over de Koorndijk reed en werd bestuurd door een 45-jarige inwoner van Wieringerwerf. Bij de daarop volgende botsing raakten beide bestuurder gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en Hoorn.

Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt.

Berkhout, maandag 19 december 2005.

Maandagavond signaleerden surveillerende agenten een personenauto die met zeer hoge snelheid over de Bobeldijk reed. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 30 km/u. De agenten klokten een snelheid van zon 100 km/u. De bestuurder, een 27-jarige man uit Zwaag, werd staande gehouden. Omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/u overschreed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man overvalt winkel.

Alkmaar,maandag 19 december 2005.

Maandagavond heeft een onbekende man een winkel aan de Wageweg overvallen. Omstreeks 20.15 uur kwam de man de winkel binnen. Onder bedreiging van een mes eiste hij van een medewerkster van het bedrijf het geld uit de kassa. Uit angst gestoken te worden gaf de vrouw het geld waarna de man het pand verliet. De dader is een blanke man die tussen 20 en 23 jaar oud moet zijn. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent. Hij droeg een donker gekleurde, gebreide trui met een hoge kraag en een donker gekleurde, eveneens gebreide muts. Het is niet bekend in welke richting de man is verdwenen.

Drankrijdsters raken rijbewijs kwijt.

Heiloo, maandag 19 december 2005.

Maandagavond zagen surveillerende agenten een personenauto rijden over de Ypesteinerlaan terwijl één van de banden van de auto lekt bleek te zijn. Bij controle bleek dat de bestuurster, een 51-jarige vrouw uit Heiloo, alcohol had gedronken. Zij blies 835 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien deze forse overschrijding werd haar rijbewijs ingevorderd.

Alkmaar, dinsdag 20 december 2005.

Enkele uren later werd een zelfde soort misdrijf geconstateerd op de Wilhelminalaan. Daar reed een 49-jarige vrouw uit Alkmaar met haar auto. Bij controle bleek dat ook deze bestuurster een flinke hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zij blies 645 ug/l., nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Ook haar rijbewijs werd ingenomen.

Herhaalde oproep getuigen aanrijding

Hoorn, dinsdag 20 december 2005.

De politie in Hoorn is nog steeds op zoek naar getuigen van een aanrijding die vrijdagmorgen 9 december omstreeks 08.40 uur plaats vond op de kruising van de Wogmergouw met de Berkmergouw. Hierbij werd een 17-jarige fietser uit Abbekerk aangereden door een auto. De fietser kwam ten val en liep een hersenschudding op en raakte gewond aan zijn knie. De automobilist reed door en bleef onbekend. Hij reed in een zwarte personenauto, vermoedelijk een Volkswagen Golf. Daarachter reden nog enkele automobilisten die de aanrijding moeten hebben zien gebeuren. Eén van de bestuurders stapte uit en vroeg aan de fietser hoe het met hem ging. De politie wil graag met deze persoon of andere getuigen in contact komen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontroles

Fietsverlichting

Heerhugowaard, dinsdag 20 december 2005.

Dinsdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Middenweg. Tijdens deze controle passeerden zon 180 fietsers het controlepunt. In 22 gevallen bleek dat de verlichting niet in orde te zijn. Opvallend was dat bij alle overtreders zowel het voor- als achterlicht niet werkte.

Snelheid

Zwaagdijk, dinsdag 20 december 2005.

Dinsdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Zwaagdijk. Ter plaatse geldt een maximum van 50 km/u. Van 51 voertuigen werd de snelheid gemeten. Hiervan reden er 10 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Diefstal auto

Alkmaar, dinsdag 20 december 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een personenauto gestolen vanaf de Amperestraat. Het gaat om een auto van het merk Renault, type 19 TS. De auto is blauwe van kleur en voert het kenteken TY-66-TG.

Hennepkwekerij ontmanteld.

Andijk, dinsdag 20 december 2005.

Dinsdagmorgen werd een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur achter een woning aan de Haling. De politie beschikte over informatie dat er mogelijk hennep in het pand gekweekt zou worden. In de schuur werden twee kwekerijen aangetroffen met in totaal 800 planten. Daarnaast werden ruim 20 blokken hasj en 4 zakken met henneptoppen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen evenals een groot aantal technische hulpmiddelen. De eigenaar/gebruiker van de schuur moet nog door de politie worden gehoord.

Laatst gewijzigd 20-12-2005 14:35 | © Politie Noord-Holland Noord |