Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/12)

TILBURG, 20 december 2005

Politie houdt vonnisklanten aan

TILBURG Een 43-jarige vrouw uit Tilburg is gisteravond rond negen uur aangehouden. De vrouw stond gesignaleerd omdat ze nog een straf van 14 dagen uit moet zitten. Zij is ingesloten.

TILBURG Een 20-jarige Tilburger is gisteravond om tien over zes aangehouden aan de Ringbaan Zuid. Hij moet nog een straf van 66 dagen uitzitten.

TILBURG Een 42-jarige man uit Tilburg werd gisteravond rond de klok van zes uur aangehouden. Hij stond nog gesignaleerd om een straf van 18 dagen uit te zitten.

Politie pakt man op na huiselijk geweld

TILBURG Vanmorgen om tien voor halfzeven hebben agenten in de Lange Nieuwstraat in Tilburg een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd aangehouden na huiselijk geweld op zijn vriendin. Bij de aanhouding verzette de man zich en liep een agent lichte verwondingen op aan zijn vingers. Buren hadden de politie gewaarschuwd nadat zij de vrouw hoorde gillen.

Man uit Tilburg aangehouden voor politie Zuid Holland Zuid

TILBURG Aan de Edisonlaan in Tilburg hebben agenten vanmorgen om tien over halfacht een 20-jarige man uit deze stad aangehouden. De man werd aangehouden op verzoek van de Officier van Justitie te Dordrecht. Hij wordt verdacht van winkeldiefstallen in de politieregio Zuid Holland Zuid.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

TILBURG Aan de Eikstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart voor elf een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden voor openbare dronkenschap. De man bleek ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat de man zich verdacht ophield bij geparkeerde autos. De politie makt tegen de man proces-verbaal op.

Politie vindt hennepkwekerij na brand

OISTERWIJK Gisteravond, rond tien voor twaalf, kwam er bij de Gemeenschappelijk Meldkamer (GMK) van de politie een brandmelding binnen in een winkelpand aan de Hoogstraat in Oisterwijk. De brand was door een voorbijganger ontdekt die meteen brandweer en politie waarschuwde. Bij het blussen van de brand ontdekte de brandweer op de zolderverdieping van het pand een hennepkwekerij. In verband met het aantreffen van deze kwekerij heeft de politie vannacht om tien voor halféén, een 33-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de hennepkwekerij exploiteerde. De aangetroffen planten en de randapparatuur die bij hennepkwekerijen wordt gebruikt Energieleverancier Essent heeft de zaak bekeken en de
elektriciteitsmeter gedemonteerd en meegenomen. Zij stellen een nader onderzoek in of de stroom voor deze kwekerij illegaal werd afgetapt. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Fietsendief aangehouden

OISTERWIJK Aan de Durendaldreef in Oisterwijk hebben agenten gistermiddag om kwart voor vijf een 13-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden. De jongen werd aangehouden voor de diefstal van een mountainbike, die hij afgelopen vrijdag had weggehaald uit de fietsenstalling van een school. Na het politieonderzoek heeft de politie de Oisterwijkse jongen aan zijn vader overgedragen.

Fietser loopt gebroken sleutelbeen op

TILBURG Bij een verkeersongeval op de kruising van de Rueckertbaan en de Reitse Hoevenstraat in Tilburg raakte een 24-jarige man uit Tilburg licht gewond. De man liep bij de aanrijding een gebroken sleutelbeen op. Het slachtoffer reed op zijn fiets door een rood verkeerslicht en kwam toen in aanrijding met een auto, die bestuurd werd door een 29-jarige Tilburger. De gewonde fietser is door ambulancepersoneel naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg Binnenstad hebben vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden aan de Schouwburgring. Bij deze controle werden tien fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

OISTERWIJK Het politieteam Oisterwijk heeft vanmorgen gecontroleerd op verschillende locaties in Oisterwijk en Moergestel. In Moergestel controleerde de politie aan de Tilburgseweg. In Oisterwijk werd gecontroleerd aan de Spoorlaan, de Baerdijk, de Van Kemenadelaan, de Moergestelseweg en het Kerkplein. Er werden 46 bekeuringen uitgedeeld in verband met verlichtingsovertredingen. Een fietser ging op de bon omdat hij het verplichte fietspad niet volgde

TILBURG Aan de Noordhoekring controleerde de politie vanmorgen op het niet handsfree bellen in een auto. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven.

Inbrekers gaan met fotoapparatuur aan de haal

TILBURG De politie heeft vandaag een aangifte opgenomen van een 30-jarige Tilburgse man. In zijn woning aan de Serooskerkestraat werd ingebroken en de inbrekers hebben uit de woning van de Tilburger twee digitale fotocameras, een digitale filmcamera, digitale videobanden, filters, lenzen en fototassen weggehaald. De waarde van de gestolen goederen bedraagt ruim 5000 euro. De inbrekers kwamen de woning binnen via een schuifpui aan de achterkant van de woning.

Auteur: Carel Bouman