Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

20 december 2005

Doetinchem - Slachtoffer aanrijding overleden Een 73-jarige inwoonster uit Doetinchem was dinsdagmorgen 13 december betrokken bij een aanrijding op de kruising J. F. Kennedylaan/Rozengaardseweg. Naar nu bekend is geworden, is het slachtoffer op zaterdag 17 december overleden.

Aalten - Illegale groene stroomverkopers ?

De politie vraagt aandacht voor het volgende: In Aalten werd afgelopen maandag bij verschillende oudere mensen getracht groene stroom te verkopen. Eén van de verkopers droeg een jas met achterop een embleem met groene stroom. In één geval werd verteld, dat men geld terug zou krijgen en hiervoor was het bankrekeningnummer èn een handtekening nodig. Ook in andere gevallen werd getracht groene stroom te verkopen. De bellers vertrouwden het verhaal niet en informeerden toch de politie. De politie heeft de verkopers niet aangetroffen en het is ook niet duidelijk of een energiemaatschappij op deze wijze nieuwe klanten trachtte te werven. Eén advies: als u het niet vertrouwt, geef nooit uw bankrekening en onderteken niet ! Bel de politie en als u echt naar een andere maatschappij wilt overstappen, neem dan zelf het initiatief.

Aalten - Met auto tegen boom

Een 37-jarige automobilist uit Gendringen is maandagmorgen (19/12) rond 06.45 uur tegen een boom gebotst. De man reed op de Gendringenseweg tussen IJzerlo en Sinderen. De man kwam op een gegeven moment aan het glijden en botste tegen een boom. Hij werd voor onderzoek met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek van de politie bleek dat achterbanden van de auto nagenoeg geen profiel meer hadden. Mogelijk dat dit het glijden heeft veroorzaakt.

Doetinchem - Fietsster raakt gewond

Een 11-jarige fietsster uit Doetinchem raakte maandagmorgen (19/12) omstreeks 08.20 uur gewond na een aanrijding. Het meisje fietste over de Raadhuisstraat vanaf de Kennedylaan. Op de kruising met de Plantsoenstraat sloeg ze linksaf. Hierbij gaf ze geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Doetinchem. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep door de aanrijding diverse kneuzingen op.

Bredevoort - Taxibusjes botsen

Bij een aanrijding maandagmorgen (19/12) waarbij twee taxibusjes betrokken waren, raakten de beide chauffeuses gewond. Een 60-jarige inzittende uit Winterswijk, die in het busje van de 52-jarige Winterswijkse zat, raakte ook gewond. Het incident vond plaats rond 08.25 uur op de kruising Bredenvoorsestraatweg / Roelvinkstraat. Een 40-jarige chauffeuse uit Bredevoort bleek, komende van de Roelvinkstraat, geen voorrang te hebben verleend. Na de aanrijding werd zij met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 60-jarige inzittende van het andere taxibusje liep beenletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Andere inzittenden, waaronder vier kinderen (in ieder busje twee) bleven ongedeerd.

Doetinchem - Automobiliste gewond

Een 37-jarige automobiliste uit Ziewent raakte maandagmorgen (19/12) rond 10.15 uur gewond na een aanrijding. De vrouw reed op de rechter rijstrook op de Terborgseweg. Zij ging op een gegeven moment naar de linker rijstrook maar zag hierbij de 34-jarige automobilist uit Gaanderen die op de linkerbaan reed over het hoofd. De Ziewentse had letsel aan haar hoofd en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Winterswijk - Vrouw van fiets gevallen

Een 45-jarige fietser uit Winterswijk is maandagavond (19/12) rond 21.25 uur op de Groen van Prinstererstraat door de gladheid van haar fiets gevallen. De vrouw had een hoofdwond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aalten - Door gladheid onderuit

Een 57-jarige bromfietsster uit Aalten ging maandagavond (19/12) omstreeks 22.35 uur onderuit met haar bromfiets. De vrouw reed op de Andromeda en op een drempel gleed de bromfiets door de gladheid weg. Hierdoor viel ze en liep hierbij verschillende verwondingen op. Ze had in elk geval een gebroken arm en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

's-Heerenberg - Onder invloed Een 35-jarige automobilist uit 's-Heerenberg bleek afgelopen nacht (20/12) rond 00.50 uur bij een politiecontrole op de Stadswal onder invloed van alcohol. De man blies 0,8 prom. en kreeg een boete.

Winterswijk - Diefstal bobcat

In de nacht van zondag op maandag (19/12) werd vanaf een parkeerplaats aan de Sellekamp een zogenaamde bobcat en een trilplaat weggenomen. De goederen stonden daar in verband met stratenmakerswerkzaamheden. Een 24-jarige inwoner uit Borne heeft aangifte gedaan.

Vorden - Fietsverlichting niet in orde

Maandagmorgen (19/12) bleek bij een controle op de Zutphenseweg dat de verlichting van negen fietsers niet in orde was. Het ging hier om schoolgaande jeugd. Zij kregen een boete.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --