Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

20 december 2005

Apeldoorn/WenumWiesel - Aanrijdingen

Een 18-jarige Apeldoorner raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal. Het ongeval vond plaats op maandag (19/12) rond 11.40 uur op de Vosselmanstraat thv de Prof.Röntgenstraat. De auto raakte beschadigd aan de rechter zijde. De lantaarnpaal was licht beschadigd.

Wenum Wiesel - Aanrijding motor en auto

Een 41-jarige motorrijder uit Vaassen wilde een 33-jarige automobilist uit Wenum Wiesel inhalen op de Zwolseweg, Tijdens deze inhaalmanoeuvre sloeg de auto linksaf naar een inrit bij een woning. Er volgde een botsing. Tussen de motor en de auto reed nog een automobilist die eveneens de auto voor hem wilde inhalen. Gelukkig overzag deze bestuurder de situatie en stuurde zijn auto weer naar rechts. Niemand raakte gewond. De betreffende motor is vermoedelijk total-loss.

Apeldoorn - Drankrijder zonder rijbewijs moet nog straf uitzitten

Een 44-jarige Apeldoorn bleek bij een politiecontrole op maandag (19/12) rond 11.30 uur op de Fauststraat onder invloed van alcohol. Hij blies 0,64 promille. De APK van de auto bleek drie maanden verlopen te zijn. Tevens bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs en moest hij nog 136 dagen gevangenisstraf uitzitten. De man werd aangehouden door de politie. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor genoemde feiten en hij werd ingesloten om de openstaande gevangenisstraf uit te zitten.

Apeldoorn - Veelpleger aangehouden

De politie heeft op maandag (19./12) rond 17.00 uur een 32-jarige veelpleger uit Arnhem aangehouden. De man had in een winkel aan de Adelaarslaan make-up en geld ontvreemd.Tevens bleek hij nog een boete van zo'n E 100 te moeten betalen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Loenen - Fietsverlichting niet in orde

De politie heeft op maandagmorgen (19/12) op de Broeksweg 15 fietsers bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting cq het ontbreken daarvan. De politie houdt in de wintermaanden regelmatig dergelijke controles om het aantal gewonden in het verkeer naar benenden te krijgen.

Klarenbeek - Drankrijder

Een 24-jarige automobilist uit Eerbeek bleek bij een politiecontrole op maandag (19/12) rond 23.45 uur op de Klarenbeekseweg onder invloed van alcohol. De man blies 0,79 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --