Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

20 december 2005

Ermelo - Automobilist zonder rijbewijs

Een 64-jarige automobilist uit Ermelo reed op het Ganzenveld en sloeg rechtsaf de Haspel in waarbij hij in botsing kwam met een 25-jarige automobiliste uit Harderwijk die uit de Haspel kwam. Het ongeval vond plaats op maandag (19/12) rond 16.05 uur. De auto van de Harder-wijkse kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Er was alleen materiële schade. De man uit Ermelo bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Harderwijk - Drie gewonden bij aanrijdingen

De politie zoekt contact met een vrouw die maandag (19/12) betrokken raakte bij een aanrijding. Zij reed rond 17.35 uur op de Drielandendreef en verleende geen voorrang aan een 14-jarige fietser uit Harderwijk die uit de fietstunnel aan de Rietmeen kwam. De bestuurster stapte uit en sprak met de fietser. Er werd geen letsel geconstateerd en beiden vonden het niet nodig de politie te waarschuwen. Na vertrek van de automobiliste liep de fietser een eindje met de fiets en kreeg opeens pijn zijn heup. Hij werd door de ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de verzekeringsafhandeling zoekt de politie contact met de vrouw.

Een 47-jarige automobilist uit Harderwijk verleende op de kruising Tesselschadelaan en Brederolaan geen voorrang aan een auto bestuurd door een 40-jarige plaatsgenote. Het ongeval vond plaats op maandag (19/12) rond 12.05 uur. Een 34-jarige inzittende uit de aangereden auto, eveneens uit Harderwijk, raakte met haar hoofd de voorruit en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten beschadigd.

Een 51-jarige snorfietser uit Harderwijk reed op maandag (19/12) rond 14.00 uur in de berm naast het fietspad langs het Zeepad en verloor daardoor de macht over het stuur. De man werd met een hoofdwond en een gebroken arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Nunspeet - Bromfietser gewond

Een 27-jarige automobiliste uit Kampen zag bij het keren van haar auto op de Oosterlaan een 17-jarige bromfietser uit Nunspeet over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het incident vond plaats op maandag (19/12) rond 17.25 uur. De bromfietser werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis alwaar een gekneusde rib werd geconstateerd. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Putten - Winkeldieven betrapt

De politie heeft op maandag (19/12) rond 12.45 uur twee tieners uit Putten aangehouden in een supermarkt aan de Dorpsstraat. Het tweetal werd betrapt bij het stelen van vier lege frisdrankratten. Ze worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --