Wisseling van de wacht Esprit scholengroep

Esprit scholengroep

Persbericht

Amsterdam, 20 december 2005

Ruth Kervezee volgt Fred Habold op als algemeen directeur van de Onderwijsstichting Esprit

Het bestuur van de Onderwijsstichting Esprit heeft mevr. drs. R.T. Kervezee met ingang van
1 april 2006 benoemd als algemeen directeur van de Onderwijsstichting Esprit, casu quo de Esprit scholengroep. Zij is hiermee de opvolger van Fred Habold.

Ruth Kervezee is momenteel zakelijk directeur van de stichting Van Gogh Museum te Amsterdam. Daarvoor was zij zakelijk directeur van Artsen zonder Grenzen op het internationale hoofdkantoor, resp. bestuurder/directeur van de stichting Bureau Jeugdzorg Amsterdam en directeur van de sector (gezins)voogdij van de Stichting Interculturele Jeugdzorg Amsterdam. Naast haar professionele aktiviteiten is zij onder andere Commissaris bij de RABO-bank Amsterdam.

Ruth Kervezee keert met haar benoeming terug naar een baan waarin zij werkzaam is voor de Amsterdamse jeugd. Het lijkt haar een uitdaging om als algemeen directeur van Esprit een bijdrage te leveren aan de belangrijke rol die onderwijs met het oog op de maatschappelijke kansen van jongeren in Amsterdam, wordt toegedicht.

Fred Habold startte zijn onderwijscarrière in 1966 en werd in 1969 adjunctdirecteur op de 6e Technische School J.W. Willemsen van de Vereniging voor Beroepsonderwijs Amsterdam. Op 1 april 2006 sluit hij zijn lange carrière in het Amsterdamse onderwijs af als algemeen directeur van Esprit. Fred Habold is tevens voorzitter van het Overleg Schoolbesturen Voortgezet Onderwijs in Amsterdam (het OSVO). Hij speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van het samenwerkingsverband van het Amsterdamse VO.

Tot de Esprit scholengroep behoren:
the Amsterdam International Community School (the AICS, primary and secondary school), het Berlage Lyceum, het Cartesius Lyceum, het 4e Gymnasium (in samenwerking met het Barlaeus-, Vossius- en Ignatiusgymnasium), de (basisschool) Europaschool, het Marcanti College, het Nova College Amsterdam, De Poort en De Wissel.