Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Marlies Goldsmits gemeentesecretaris Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 20-12-2005 - Mevrouw mr. M.E.J. Goldsmits-Brouns (50) is per 1 januari aanstaande benoemd tot gemeentesecretaris van Sittard-Geleen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Zij volgt hiermee Marcel Meijs op, die per
1 september dit jaar vertrok naar Enschede. Het college van burgemeester en wethouders benoemde mevrouw Goldsmits toen tot waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Marlies Goldsmits woont in Nuth en is sinds vier jaar in diverse managementfuncties werkzaam bij de gemeente Sittard-Geleen. Tot nu toe vervult zij de functie van loco-secretaris en directeur van de sector Wijk. Mevrouw Goldsmits had in de afgelopen jaren een groot aandeel in het organisatie-veranderingstraject Impuls dat begin dit jaar is geïmplementeerd. Voor die tijd vervulde Marlies Goldsmits diverse leidinggevende functies bij het voormalige Limagas en de gemeente Roermond.

Sittard-Geleen is de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen, de rijke groenvoorzieningen en de grote sportinfrastructuur voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.