Nieuw lid van de Raad van Toezicht van Park De Hoge Veluwe

Het nat. park de hoge veluwe

Hoenderloo, 20 december 2005

Tjeenk Willink in Raad van Toezicht Park De Hoge Veluwe

De heer mr. H.D. Tjeenk Willink is per 1 januari 2006 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De heer Tjeenk Willink is ondermeer werkzaam Geweest als Regeringscommissaris reorganisatie Rijksdienst en als voorzitter van de Eerste Kamer der Staten Generaal. Sedert 1997 is de heer Tjeenk Willink Vice-President van de Raad van State.

De overige leden van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de heer prof. H.J.L. Vonhoff (voorzitter), de heer F.H. Schreve (vice-voorzitter) en de heren ir. J. Barkhof, mr. C.J.A. van Lede, R.C. Robbertsen en prof. dr. J. Sevink. De statutair directeur is de heer S.E. baron van Voorst tot Voorst.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.500 ha groot en in 1935 ondergebracht in een particuliere Stichting die het erfgoed van het echtpaar Kröller-Müller duurzaam in stand houdt. De belangrijkste inkomsten komen uit de entreegelden van de ruim 500.000 bezoekers die het Park jaarlijks trekt. Het Park geniet grote bekendheid vanwege het Jachthuis St. Hubertus, het Museonder, de gratis witte fietsen en de hoge wildzichtbaarheid van edelherten, wilde zwijnen en moeflons. Een ander belangrijke trekpleister in het Park is het internationaal befaamde Kröller-Müller Museum met de mooiste Van Gogh schilderijen en een 25 ha grote beeldentuin met ruim 100 sculpturen.

Voor verdere informatie over het Park zie www.hogeveluwe.nl.