Gemeente Delft

De gemeente werkt hard aan de voorbereidingen voor een veilige jaarwisseling in samenwerking met politie, brandweer, reiniging en jongerenwerk. Via affichering in de stad en via speciale jongerenfolders wordt iedereen in Delft opgeroepen om mee te helpen: Houd je aan de regels en zorg ervoor dat er geen vuurwerkafval op straat achterblijft.

Ieder jaar gebeuren er ongelukken met vuurwerk, ook de dag na de jaarwisseling, dan vooral onder kinderen. Kinderen spelen met vuurwerkafval of proberen het opnieuw af te steken. Door na het afsteken het afval direct op te ruimen voorkom je veel ellende. Speciale zakken zijn te verkrijgen bij de publieksbalies van de gemeente en bij de officiële vuurwerkverkooppunten: Bouter (Dasstraat), Hifi Corner (Haagweg) en Milo (Troelstralaan). De eerste week in het nieuwe jaar kunnen de zakken bij het gewone huishoudelijk afval worden neergezet.

Op zes locaties in Delft zijn vreugdevuren toegestaan: het parkeerterrein Laan van Vollering, Sandinoweg parkeerterrein voor De Border, kruising Schoemakerstraat/Kloosterkade, parkeerterrein Brasserskade/Castrop Rauxellaan, grasveld Koningsplein en het plein van buurthuis Voorhof (Herman Gorterhof). Politie en brandweer zien op deze vuren toe en zullen ingrijpen wanneer deze vuren te groot worden. Op andere locaties zijn vreugdevuren niet toegestaan. Kerstbomen voor de legale vreugdevuren kunnen worden ingeleverd op de parkeerplaats aan de Laan van Vollering bij de voormalige vuiloverslag: 22 t/m 24 december van 15.00 tot 18.00 uur en 27 t/m 29 december van 15.00 tot 17.00 uur.

Deze weken wordt er streng gecontroleerd op illegaal vuurwerk en opslag van brandbare materialen. Ook wie in bezit is van illegaal vuurwerk of vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur, kan op een fikse boete rekenen. Ook op het illegaal vuurtjes stoken, het vervoer van kerstbomen en andere brandbare materialen die gevaar opleveren voor de omgeving én de opslag van deze materialen, worden beboet.

Voor jongeren organiseert Breed Welzijn Delft een speciaal activiteitenprogramma in de kerstvakantie. Op www.breedwelzijndelft.nl staat het volledige programma. Vuurwerktips en andere informatie over vuurwerk zijn na te lezen op www.gemeentedelft.info en www.delft.nl