Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 20 December 2005

(
Sassenheim Verkeersongeval

Dinsdag 20 december, omstreeks 08.20 uur, vond op de Rijksstraatweg een aanrijding plaats tussen een 22-jarige automobilist uit Hillegom en een 26-jarige bromfietsster uit Leiden. De Hillegommer reed over de Rijksstraatweg komende vanuit de uitrit Klinkenberg. Bij de kruising sloeg hij rechtsaf, maar zag daarbij de van links komende bestuurster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De Leidse werd met een pijnlijke knie en heup overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis.

Leiden Aanrijding
De politie spoedde zich op dinsdag 20 december, omstreeks 09.15 uur, naar de kruising van de Sweelincklaan met de Diepenbrocklaan. Een personenauto reed vanuit de Diepenbrocklaan de Sweelincklaan op. Tijdens deze manoeuvre verleende de automobilist, een 28-jarige man uit Leiden, geen voorrang aan een 56-jarige snorfietsster uit Leiden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de snorfietsster ten val kwam. De vrouw is gewond geraakt aan een been en is per ambulance overgebracht naar het LUMC.


Alphen a/d Rijn Politie pakt jongen op die met gestolen fiets reed

De politie heeft woensdagmorgen 19 oktober aan de Prinses Beatrixlaan een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Een vader van een 15-jarig meisje uit Ter Aar zag bij een scholengemeenschap de gestolen fiets van haar dochter staan en waarschuwde de politie. De fiets was van 7 op 8 oktober in de Julianastraat gestolen. De jongen verklaarde tegenover de politie dat hij de fiets van een bekende van hem mocht lenen en niets van de diefstal af wist. Zijn verklaring is op papier gezet. De politie gaat verder met het onderzoek en verwacht binnenkort een nieuwe aanhouding in deze zaak. De verdachte werd in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Binnen één uur negenennegentig boetes
Het politieteam van Gouda heeft op maandagochtend, tussen 07.30 en 08.30 uur, gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting door (brom)fietsers. In totaal zijn er negenennegentig boetes uitgeschreven voor het niet hebben van een achter- en of voorlicht. In de ochtenduren is er gecontroleerd op de Graaf Florisweg en de Spoorstraat.

De politie heeft in september aangekondigd ook deze winter streng te controleren op het voeren van de juiste verlichting. De controles worden gedurende de winter voortgezet. Het doel van de politie is om mensen te wijzen op het gevaar van defecte verlichting. Laten zien dat je er bent voorkomt veel ongelukken op de weg. Weggebruikers zonder licht kunnen plots voor een auto opdoemen en kunnen leiden tot een ongeluk. Daarnaast is het maken van het licht bij een fietsenmaker nog altijd beter voor de portemonnee dan het ontvangen van een bekeuring.

Moerkapelle Aanrijding scooter en fietsster
De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Bredeweg. Op dinsdag 20 december, omstreeks 06.50 uur, kregen agenten van de meldkamer te horen dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een fietsster gevallen te zijn doordat zij met een scooter in aanrijding was gekomen. De fietsster, een 41-jarige vrouw uit Waddinxveen, is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter, een 18-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel, is er zonder verwondingen afgekomen. De politie onderzoekt hoe de aanrijding is ontstaan.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --