Politie Gelderland-Zuid

Tasjesrover snel aangehouden

Nijmegen, 20-12-2005 0M Maandag rond 12.00 uur kreeg de politie een melding dat een bejaarde vrouw in een winkelcentrum in de Weezenhof in Nijmegen van haar tasje zou zijn beroofd. Agenten gingen meteen ter plaatse. Door snel optreden en met hulp van oplettende getuigen kon in de loop van de middag een 17-jarige verdachte in Wijchen worden aangehouden.

De 79-jarige vrouw liep maandag met haar rollator in het winkelcentrum in de Weezenhof toen bij een paadje, ter hoogte van de 51e straat, een man haar tas weggritste en ermee vandoor ging. Een passante die naar de vrouw toekwam waarschuwde vervolgens de politie.

Agenten kwamen ter plaatse en gingen in de omgeving op zoek naar de dader. Enkele getuigen hadden inmiddels in een brandgang achter Malvert 11e straat een aantal goederen aangetroffen die van de diefstal afkomstig waren. De man had deze achtergelaten toen het groepje hem in het gangetje zag staan. Op basis van het opgegeven signalement deden de agenten navraag bij enkele scholen in de omgeving. Dit leidde uiteindelijk naar de 17-jarige Wijchenaar. Hij werd in zijn woning aangehouden.

De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. De Nijmeegse raakte bij de beroving niet gewond. Wel deed zij inmiddels aangifte.

(Auteur 08)