Persberichten dinsdag 20 december

's-Hertogenbosch, 20-12-2005

Vrouw betrapt bij winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 25-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze werd in een winkel de Markt in s-Hertogenbosch betrapt toen ze kleding wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

Man aangehouden

s-Hertogenbosch Maandagavond is een 38-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Even na 20.00 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in autos die geparkeerd stonden aan de Oranje Nassaulaan en de Havensingel in s-Hertogenbosch. Op aanwijzing van getuigen kon de man worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch Maandagavond is een 22-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man had van een winkel aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een ruit vernield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij dinsdagmorgen heengezonden.

Schennispleger aangehouden

s-Hertogenbosch In een trein tussen Tilburg en s-Hertogenbosch is maandagavond een 48-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man pleegde in de trein openbare schennis der eerbaarheid ten opzichte van een 21-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch die ook in de trein zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij dinsdagmorgen heengezonden.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag, even na 01.30 uur, werd op de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch een 24-jarige man uit Hedel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.
-----
Sint Oedenrode Dezelfde nacht werd op de Schijndelseweg in Sint Oedenrode een 58-jarige man uit Schijndel voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 1 uur.

Vrouw gewond bij ongeval

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen is een 43-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch bij een aanrijding gewond geraakt. Een auto bestuurd door een 32-jarige man uit s-Hertogenbosch reed over de Maaspoortweg Op de kruising met de Larenweg kwam hij in aanrijding met die vrouw die op de fiets de weg overstak. Zover bekend is de vrouw door rood gefietst. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Verkeerscontrole

Veghel Dinsdagmorgen zijn op de Druivelaar en de Cederlaar in Veghel controles gehouden. Daarbij zijn in totaal 19 bekeuring uitgeschreven. Vier bromfietsers werden bekeurd voor het rijden over het fietspad en 15 fietsers werden bekeurd omdat ze zonder licht reden.

Vrouw gewond bij ongeval

Ravenstein Maandagmiddag is een 42-jarige vrouw uit Overloon bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over de A50 onder Ravenstein. Waarschijnlijk heeft de vrouw een black out gehad, waardoor ze in de middenberm terecht is gekomen. Daar kwam ze in aanrijding met de vangrail en enkele bomen. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Huiselijk geweld

Ravenstein Maandagmiddag is op het politiebureau in Oss een 26-jarige man uit Weurt aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin uit Ravenstein te hebben mishandeld en bedreigd gedurende hun relatie. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Aanrijding en te veel gedronken

Oss Maandagavond werd een aanrijding gemeld op de Schaepmanlaan in Oss. Een 52-jarige voetgangster was aangereden door een auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Oss. De vrouw raakte bij de aanrijding licht gewond. De Autobestuurder bleek bij controle te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast die bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

Bromfietser gewond, automobilist rijdt door

Oss Vrijdagmiddag 16 december rond 15.00u is bij een verkeersongeval in de Kanaalstraat een 20-jarige bromfietser uit Berghem gewond geraakt. De bromfietser reed op de Havenstraat en wilde ter hoogte van de Kanaalstraat rechtsaf slaan. Terwijl de 20-jarige man rechtsaf sloeg werd hij ingehaald door een automobilist, die hem vermoedelijk met de buitenspiegel raakte. De bromfietser kwam hierdoor ten val. De automobilist is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Het slachtoffer liep als gevolg van de valpartij een zware hersenschudding en een gekneusde enkel op. De politie is op zoek naar getuigen.

Man komt om bij treinongeval

Oss Dinsdagmorgen, rond 09.50 uur, is bij een spoorwegongeval op de overweg Braakstraat in Oss een man om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak is de man, vermoedelijk afkomstig uit Oss, gegrepen door een passerende trein. Hij werd op slag gedood.

Aanhouding na mishandeling

Cuijk Maandagmiddag is in zijn woning in Cuijk een 36-jarige man aangehouden. De verdachte zou vrijdagavond 16 december jl. in een horecagelegenheid Maasstraat een 22-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling een gebroken hand op. De 36-jarige man is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Rijbewijs ingevorderd

Overloon In de nacht van maandag op dinsdag is in de Vierlingsbeekseweg een 49-jarige vrouw uit Vierlingsbeek aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste kreeg een rijverbod van zes uur en haar rijbewijs is ingevorderd.

Beek en Donk Later deze nacht is op de N279 een 22-jarige man uit Gemert aangehouden vanwege hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Controle verlichting

Ledeacker Dinsdagmorgen is op de Dorpsstraat in Ledeacker een verlichtingscontrole gehouden. Bij de controle zijn 19 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder licht reden.