Gemeente Delfzijl

BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Delfzijl 12 12 2005

DATUM: 12 december 2005 PUBLIEK

portefeuille burgemeester mw. drs. M. Appel-de Waart

1. Conceptverslag collegevergadering d.d. 6 december 2005.

Verslag conform concept vastgesteld.

2. Besluitenlijsten vergadering Burgemeester en wethouders d.d. 6 december 2005.

Conform concept vastgesteld.

3. Startnotitie risico- en crisiscommunicatie.

Vaststellen startnotitie risico- en crisiscommunicatie.

portefeuille wethouder mw. drs. M.A. Scharft-Beerepoot

4. Verkoop perceel grond nabij Singel 67/69 te Delfzijl.

Perceel grond nabij Singel 67/69 te Delfzijl verkopen aan de Vereniging van eigenaars gebouw Singel 67 en 69 te Delfzijl.

5. Kuilsburg 6c te Delfzijl.

1. Akkoord gaan met de onderhandse verkoopwaarde zoals bepaald in het deskundigenadvies; 2. verkoper hiervan te berichten.

6. Vestiging slachterij in perceel Hogelandsterweg 8.

In Principe vrijstelling verlenen van het bepaalde in artikel 12, lid 1 van de voorschriften van het bestemmingsplan Oosterveld - Koveltemp en de daartoe nodige voorbereidingsprocedure (Awb) starten.

7. (Voor)ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Noord.

Het (voor)ontwerp publiceren en mogelijkheid bieden voor het indienen van zienswijzen (inspraak); de raad informeren.

8. Gedoogbeschikking Halal North v.o.f. voor een Islamitisch slachthuis aan de Hogelandsterweg 8 te Farmsum.

Het volgens een islamitisch ritueel slachten van schapen door middel van een gedoogbeschikking onder het stellen van voorwaarden toe te staan tot het moment dat de aangevraagde milieuvergunning onherroepelijk is.

9. Bouwaanvragen / bouwvergunningen met betrekking tot revitalisering kern Delfzijl.

1. Kennis nemen van:

- Alle verleende bouwvergunningen en nog in behandeling zijnde bouwaanvragen en;
- Het aantal woningen (huur/koop) waarop nog een (bouwaanvraag) procedure van toepassing is dan wel het aantal woningen welke zijn vergund, nog in aanbouw zijn of inmiddels zijn gerealiseerd. 2. Overzicht ter kennisname brengen aan de raad.

portefeuille wethouder dhr. H. Houwerzijl

10. Bezwaarschrift in het kader van de Algemene Bijstandswet/ Wet werk en bijstand.

1. conform beslissing Centrale Raad van Beroep bezwaar gedeeltelijk gegrond verklaren; 2. bepalen dat over de periode 1 mei 1998 tot en met 30 september 2005 een bedrag van E 32.181.95 wordt teruggevorderd.

11. Raadsbesluit d.d. 7 november 2005 m.b.t. vrijmaken middelen voor de organisatie van het Eems Dollard Havenfestival 2006.

Bestuur i.o. Eems Dollard Havenfestival berichten over beschikbaarheid van financiële middelen voor de organisatie van het Eems Dollard Havenfestival 2006 en de daarbij behorende uitbetalingsvoorwaarden.

portefeuille wethouder dhr. mr. B.G. Westerink

12. Herinrichting Julianalaan/jachtlaan.

1. Instemmen met het interactieve plan van aanpak; 2. De raad voorstellen het krediet beschikbaar te stellen conform concept raadsvoorstel.

13. Beëindiging opvang Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers (AMA's ) in AZC Delfzijl per 31 maart 2006.

A. Brieven d.d. 15 en 24 november 2005 van het Centraal orgaan opvang asielzoekers inzake sluiting AMA unit AZC Delfzijl voor kennisgeving aannemen; B. Geen kosten van gemeentewege in rekening brengen bij het COA; C. Samen met het Noorderpoortcollege in een afsluitend gesprek met het COA (19 december) trachten de kosten die gemaakt zijn om het onderwijs aan AMA's mogelijk te maken alsnog te declareren bij het COA; D. Het COA berichten conform bijgevoegd conceptschrijven.

14. Afrekening 2004 en bijdrage 2005 voor het werken aan sociale duurzaamheid in Noord Groningen.

De door de provincie Groningen vastgestelde afrekening 2004 en bijdrage 2005 voor het gebiedsgericht werken, aandeel gemeente Delfzijl, overmaken naar de provincie Groningen.

15. Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) Europese aanbesteding Regiotaxi Noord Groningen.

1. De Regioraad Noord Groningen machtigen de voorgenomen aanbestedingsprocedure uit te voren en akkoord te gaan met de uitkomst van de procedure en de gunning van de opdracht. 2. De Regioraad Noord Groningen machtigen de vervoerder die de opdracht gegund heeft gekregen een contract voor het vervoer middels de regiotaxi in de gemeente Delfzijl af te sluiten; 3. Bijgevoegd model machtiging te ondertekenen.

---- --