Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 20 december

BERGEN OP ZOOM, 20 december 2005

Politie neemt aangifte op van openlijke geweldpleging

OUDENBOSCH: De politie kreeg op dinsdag 20 december omstreeks 02.00 uur melding van een openlijke geweldpleging. Een 16-jarige jongen uit Oudenbosch stond te wachten bij stoplichten op de Markt. Plotseling stopte er een auto met daarin twee mannen. Beiden stapten uit en liepen naar de jongen toe. Ze scholden hem uit, mishandelden hem en bedreigden hem met een vuurwapen. De daders stapten hierna in hun auto en reden weg in de richting van de pastoor Hellemonsstraat. De jongeman hield aan de mishandeling letsel aan de borst, ademhalingsproblemen en verschillende blauwe plekken over. De reden voor de mishandeling is niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging en stelt een onderzoek in.

Man gewond na aanrijding

SPRUNDEL: Op maandagmiddag 19 december reed een 37-jarige man uit Spundel in zijn bestelbus over de Luienhoeksestraat. Bij de kruising met de Vosdonkseweg verleende de bestuurder vermoedelijk geen voorrang aan een 56-jarige automobilist uit Roosendaal, die van rechts kwam aanrijden. Hierdoor ontstond een aanrijding. Na de botsing tussen de twee voertuigen, raakte ook een 23-jarige automobiliste uit Sint Willebrord bij de aanrijding betrokken. Zij bleef ongedeerd. De man uit Sprundel liep nek- en schouderletsel op en is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. De Roosendaler liep licht nekletsel op.

Inbraak in winkel

OUD GASTEL: Op dinsdagochtend omstreeks 02.30 uur is er ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat. De daders sloegen een raam in en namen twee computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag 20 december is er op de vroege ochtend een auto gestolen aan de Kastanjelaan. Het gaat om een witte Opel Combo met kenteken VH-RN-39. De politie heeft aangifte opgenomen en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagmiddag 20 december is er ingebroken in een woning aan de Gentiaanstraat. Men vernielde aan de voorzijde van de woning een ruit en doorzocht het pand. Er is een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan en verricht aanhouding bij controle

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage, het vuurwerkteam en het team Halsteren/Bergen op Zoom Noord van de politie hielden op dinsdag 20 december een controle in twee loodsen aan De Linie. In één van de loodsen is een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden geen planten, maar wel alle kweekapparatuur. Het team Courage heeft de apparatuur afgekoppeld en in beslag genomen. De eigenaar van de loods is ontboden op het politiebureau en zal morgen worden verhoord. Bij de controle is één aanhouding verricht. Een 53-jarige vrouw uit Bergen op Zoom beledigde agenten en is hierop aangehouden wegens belediging.

Politie controleert fietsverlichting

HOOGERHEIDE: De politie hield op dinsdag 20 december tijdens de donkere ochtenduren een verlichtingscontrole op de Antwerpsestraatweg. Er zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder deugdelijke verlichting.

Auteur: Inge Rijgersberg