Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

Nieuwe opzet Nationale ICT Awards

Woerden, 20 december 2005

In 2006 krijgen de Nationale ICT Awards een nieuwe opzet. Naast ICT~Office zullen ICT Regie, ICTU, HEC en Nederland BreedbandLand in de Nationale ICT Awards participeren. Door de samenwerking van deze vijf toonaangevende organisaties uit de ICT-sector en overheid is er sprake van een breed draagvlak voor deze prijzen. De categorieën in 2006 bestrijken vier belangrijke aspecten van ICT-implementatie: aanbestedingen, samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven, breedbandtoepassingen en innovatie met ICT.

De categorieën van de Nationale ICT Awards zijn sterk veranderd ten opzichte van voorgaande jaren. In plaats van prijzen op basis van bedrijfsgrootte en -leeftijd, zijn de Nationale ICT Awards dit jaar gericht op belangrijke aspecten van ICT-implementatie. Alleen bestaande, werkende ICT-toepassingen komen voor de Nationale ICT Awards in aanmerking. Met deze keuze hopen de vijf organiserende partijen ICT~Office, ICT Regie, ICTU, HEC en Nederland BreedbandLand een extra stimulans te geven aan de innovatiekracht van het bedrijfsleven en maatschappelijke sectoren.

De uitreiking van de Nationale ICT Awards zal in mei plaatsvinden. In januari zal nader bekend worden gemaakt op welke wijze de nominaties en beoordeling zullen plaatsvinden.

ICT~Office (voorheen Nederland~ICT) is de branchevereniging van de IT-, Telecom- en Officebedrijven in Nederland. ICT~Office behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die bijna E 30 miljard omzet en meer dan 225.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht