Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda dinsdag 20 december

BREDA, 20 december 2005

Drie Bredanaren aangehouden na burenruzie

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend drie inwoners van Breda van hun bed gelicht in verband met een vechtpartij vorige week dinsdag in en rondom een woning in de wijk Westkant. Het gaat om de 51-jarige vader, een moeder (48) en dochter (25). Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Het drietal ging verhaal halen bij een stel van 48 en 47 jaar. Aan de vechtpartij gaat een jarenlange vete aan vooraf. De 48-jarige man is door de 51-jarige Bredanaar met een zware fietspomp geslagen en heeft daarbij een arm gebroken. De politie onderzoekt de zaak.

Giropas plus pincode buitgemaakt bij woninginbraak Klundert

KLUNDERT: Bij een inbraak in een woning aan de Oliemolenstraat in Klundert is maandag een giropas ontvreemd. Op zich al erg vervelend, maar de bewoonster had ook haar pincode op een briefje geschreven dat in de slaapkamer lag. En behalve de pas werd ook dat briefje door de dieven opgemerkt. Direct nadat de vrouw bij thuiskomst de diefstal van de pas ontdekte, liet ze die blokkeren. Er bleek echter helaas al 1800 euro van haar rekening te zijn afgeschreven. De politie adviseert dan ook om de pincode nergens op te schrijven om het inbrekers niet onnodig makkelijk te maken.

Snelheidscontroles Galderseweg en Konijnenberg

ETTEN-LEUR/ZUNDERT: Bij snelheidscontroles maandag in Etten-Leur en Zundert zijn in totaal 83 mensen op de bon geslingerd.

Op de Rijsdijk in Etten-Leur passeerden 605 autos de controlepost; 59 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur waar 50 km/uur gereden mag worden.

In Zundert, aan de Burgemeester Manderslaan, vielen er 292 passanten te noteren waarvan er 24 in de fout gingen. Een automobilist die 80 km/uur reed, maakte het het bontst. Plaatselijk is 50 km/uur toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul