Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Onderzoek veiligheid Naarden-Vesting

Naarden, 20-12-2005 0M De politie Gooi en Vechtstreek roept de hulp van de burger in bij een onderzoek naar de veiligheid in Naarden-Vesting.

Momenteel werkt de politie aan een zogeheten wijkscan van Naarden-Vesting. Deze wijkscan moet inzicht geven in de mate van (on)veiligheid in de Vesting. Daarbij wordt gekeken naar zowel de 'harde' cijfers (objectieve veiligheid) als de mate waarin de burger zich (on)veilig voelt (subjectieve veiligheid). De uitkomst van de wijkscan weegt mee bij het bepalen van de politie-inzet in Naarden-Vesting.

Enquête
Om inzicht te krijgen in de (on)veiligheidsgevoelens die leven bij de burger, wordt een schriftelijke enquête gehouden onder een representatief aantal Vestingbewoners. De politie verspreidt daartoe een dezer dagen -op willekeurige adressen- enquêteformulieren in de wijk.

Wie een enquêteformulier ontvangt, wordt verzocht deze ingevuld terug te sturen middels de bijgevoegde antwoordenveloppe. Hoe meer enquêteformulieren worden geretourneerd, hoe duidelijker de politie de problemen in de wijk in kaart kan brengen. In de enquête wordt onder meer gevraagd of de bewoners van Naarden-Vesting behoefte hebben aan een buurtpreventieproject.

Vestingbewoners die geen enquêteformulier hebben ontvangen, maar toch hun stem willen laten horen, kunnen een formulier ontvangen door een e-mail te sturen naar onderzoekvesting@gooi.politie.nl.