Perot Systems opent faciliteit gespecialiseerd in ...........

Perot systems corporation

Perot Systems opent faciliteit gespecialiseerd in technologie-infrastructuur in India

NOIDA, India, December 20 /PRNewswire/ --


- Het bedrijf richt zich met de nieuwe faciliteit in Noida op het verbeteren van de wereldwijde leverantie van een volledig pakket aan technologiediensten

Perot Systems Corporation (NYSE: PER) heeft vandaag de lancering aangekondigd van de activiteiten op het gebied van informatietechnologie-infrastructuur vanuit de faciliteiten in Noida en Bangalore. The Plano, een in Texas gevestigd mondiale leverancier van informatietechnologie en bedrijfsoplossingen, heeft bovendien een nieuwe kantoortoren in de Noida-faciliteit geopend, waarmee het doorgaat met de gestage uitbreiding van zijn footprint en het aantal werknemers in India.

De aankondiging benadrukt het leiderschap van Perot Systems met betrekking tot het bouwen van een mondiaal geïntegreerd servicemodel dat bestaat uit een volledig pakket aan diensten: technologie- en bedrijfsadvies, software toepassingen, technologie-infrastructuur en het uitbesteden van bedrijfsprocessen (Business Process Outsourcing, BPO). In de IT-sector en de zakelijke dienstensector is het van toenemend belang om efficiënte, directe technologiediensten te kunnen leveren.

"De lancering van onze activiteiten op het gebied van infrastructuur in India en de opening van de nieuwe faciliteit betekenen een keerpunt," zei Perot Systems president en chief executive officer Peter Altabef. "Aangezien we ons volledig richten op het volvoeren van onze strategie om nog meer innovatie en waarde te bieden aan de markten die we trachten te bereiken, zijn gebeurtenissen zoals deze belangrijke mijlpalen in de richting van een serviceverlening van de hoogste kwaliteit in onze sector."

"Dit is een belangrijke prestatie voor Perot Systems, omdat we ons nu op drie niveaus bezighouden met toepassingen, infrastructuur en BPO-capaciteiten in zowel India als de Verenigde Staten, twee locaties op wereldniveau," zei Padma Ravichander, managing director van de divisie Global Applications Solutions van het bedrijf en senior executive voor Perot Systems in India en Azië-Pacific. "Wij verwelkomen ons nieuwe infrastructuurteam in India en met trots vervuld openen we onze nieuwe 'Tower III' in Noida."

Het infrastructuurteam in India is al begonnen met het leveren van een uitgebreid pakket aan diensten op het gebied van IT-infrastructuur, waaronder mainframe, Intel, messaging en technische diensten met betrekking tot UNIX-systemen. Bovendien is het team de Fortune 1000 klanten over de hele wereld van dienst volgens het 'follow-the-sun'-model, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten in iedere regio.

"Voor de dienstverlening vanuit de nieuwe toren wordt gebruikgemaakt van dezelfde gereedschappen en op ITIL-gebaseerde processen die over de hele wereld door de rest van het bedrijf worden gebruikt. Op deze manier kunnen we dezelfde voorspelbare resultaten met een laag risico bieden waar onze klanten op rekenen. Tegelijkertijd bieden we hen meer leveringsmogelijkheden: op lokatie, gemengd of volledig offshore," zei Mike McClaskey, Perot Systems vicepresident Infrastructure Solutions en hoofd Information Services. "Door het aannemen en opleiden van toptalent op het gebied van de infrastructuurdiensten in India, kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen bij het succesvolle zakendoen gedurende 24 uur per dag en overal ter wereld."

Perot Systems gaat door met de agressieve werving en het aannemen van personeel voor zijn faciliteiten in Noida, Bangalore, en Chennai. Het in India gevestigde infrastructuurteam van het bedrijf zal het komende jaar naar verwachting snel groeien, aangezien klanten in toenemende mate bedrijven verkiezen die hun diensten op wereldwijde schaal verlenen. Deze recente uitbreiding brengt het totale aantal medewerkers van de in India gevestigde bedrijfseenheden van Perot Systems tot boven de 6000, en het bedrijf verwacht dat dat aantal binnen de komende maanden zal stijgen tot ongeveer een derde van alle medewerkers over de hele wereld.

"We zullen onze betrokkenheid tot India blijven onderstrepen met de uitbreiding van bedrijfsmiddelen, faciliteiten en capaciteiten van Perot Systems hier, zoals onze voorzitter Ross Perot al verwoordde op onze historische bestuursvergadering in Bangalore afgelopen maart," zei Vardhman Jain, hoofd Business Process Operations van Perot Systems in Chennai. "De sleutel tot ons succes ligt op de lange termijn bij het talent dat we aantrekken uit heel India en de rest van de wereld. Bovendien zijn we van plan om op agressieve wijze te werven door op een breed vlak te zoeken naar talent, zoals bij hogescholen en universiteiten verspreid over het hele land, om zo de allerbeste kandidaten te vinden."

De nieuwe toren van wel 92.000 vierkante voet (8500 vierkante meter) in de Noida-faciliteit van Perot Systems, waar op dit moment infrastructuur- en toepassingenteams werkzaam zijn, zal de komende maanden plaats bieden aan maximaal 800 werknemers en de faciliteit zal beschikken over een geavanceerd besturingscentrum. Op dit moment is slechts de helft van het gebouw bezet, de andere helft zal over een paar weken gereed zijn voor gebruik. De snelheid waarop de nieuwe toren in slechts 15 maanden werd gebouwd is kenmerkend voor de snelheid waarop het bedrijf zich aanpast aan en inspeelt op de wereldwijd groeiende vraag naar zijn diensten.

Over Perot Systems

Perot Systems is een wereldwijde leverancier van diensten op het gebied van informatietechnologie en bedrijfsoplossingen. Door zijn flexibele en gezamenlijke aanpak integreert Perot Systems expertise vanuit de hele onderneming en levert op deze manier oplossingen op maat, waardoor klanten in staat worden gesteld hun groei te versnellen, activiteiten te stroomlijnen en hun klanten een verhoogd waardeniveau te leveren. Perot Systems, met het hoofdkantoor in Plano, Texas, meldde in 2004 een omzet van US$ 1,8 miljard. Het bedrijf telt meer dan 17.000 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie over Perot Systems kunt u terecht op www.perotsystems.com/.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen die bekende en onbekende risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Het is dus mogelijk dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten vermeld of gesuggereerd in deze verklaringen. Voorbeelden van de vele factoren die van invloed zouden kunnen zijn op ons bedrijf, en die zouden kunnen bijdragen tot wezenlijke verschillen in relatie tot de werkelijke resultaten, zijn het overschrijden van de kosten voor softwareontwikkeling op maat en de diensten op het gebied van de uitvoering. In onze contracten staan over het algemeen bepalingen die onze klanten in staat stellen de contracten te verbreken. Soms staan er bepalingen in die de klant het recht geven om veranderingen te eisen met betrekking tot de prijs. In weer andere contracten staan bepalingen met betrekking tot een vaste prijs of boetes die zouden kunnen resulteren in een lagere winst.

U kunt ons jaarverslag voor het belastingjaar eindigend op 31 december 2004 raadplegen op het 10-K formulier, zoals ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, ter inzage op www.sec.gov, voor aanvullende informatie met betrekking tot de risicofactoren. We verwerpen iedere intentie of verplichting om deze op de toekomst gerichte verklaringen te herzien vanwege nieuwe informatie, toekomstige ontwikkelingen of dergelijke redenen.

Website: www.perotsystems.com