Tulip Computers NV

persbericht

Reactie tulip computers op vragen aandeelhouders rbg

Amersfoort, 20 december 2005

Naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering van Koninklijke Begemann Groep N.V. ("RBG") van 16 december 2005 waarin het bod van Sivex Agro N.V. is toegelicht, constateert Tulip Computers N.V. ("Tulip Computers") dat er vragen zijn gerezen bij de aandeelhouders van RBG rondom de actuele alsmede toekomstige ontwikkeling van Tulip Computers. Hoewel Tulip Computers niet direct partij is, meent Tulip Computers toch zoveel mogelijk te moeten inspelen op deze behoefte aan informatie.

In antwoord op deze vragen verwijst Tulip Computers naar de eerder uitgegeven persberichten en de notulen van de laatste aandeelhoudersvergaderingen die tevens op de corporate website www.tulip.com zijn gepubliceerd.

Reeds in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("AVA") van 30 juni 2005 is door Tulip Computers aangegeven dat in het kader van de toekomstige ontwikkeling van Tulip Computers de omzetting van de schulden aan RBG in aandelen Tulip Computers, van essentieel belang is voor de versterking van het eigen vermogen van Tulip Computers en de mogelijkheid om bijkomend vreemd vermogen aan te trekken voor verdere uitbreiding van de activiteiten.

Gezien de te verwachten ontwikkeling van de liquiditeitspositie zijn, voor de autonome groei naar

E 100 miljoen binnen een periode van 3 jaar, zowel intern als extern financieringsalternatieven voorhanden. Dit mede als gevolg van de verwachte groei van de operationele activiteiten waaronder Conceptronic en PaceBlade. Hiertoe worden momenteel diverse alternatieven geëvalueerd en geïmplementeerd.

Ten aanzien van de beoogde groei door middel van acquisities naar een omzetniveau van E 400 a 500 miljoen, kon op het moment van de AVA de hiervoor benodigde additionele financiering slechts ingevuld worden door een additionele uitgifte van 150 miljoen aandelen. Door Tulip Computers is toegezegd voorafgaand aan de definitieve besluitvorming op een later te houden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) de plannen nader toe te lichten. Op dit moment is daar echter nog geen aanleiding toe.

Inmiddels heeft Tulip Computers bekend gemaakt dat er enige vertraging is opgelopen bij het in de notering brengen van de 110 miljoen aandelen Tulip Computers ten behoeve van RBG (zie persbericht van 7 december 2005). Daarnaast meent Tulip Computers dat ook het inmiddels gepubliceerde biedingsbericht van Sivex Agro N.V. van 1 december 2005 en de daaruit voortvloeiende te verwachten veranderingen in de aandeelhoudersverhoudingen van de vennootschap voor Tulip Computers ontwikkelingen zijn waarmee rekening dient te worden gehouden bij de bepaling van haar definitieve strategie voor de komenden jaren. In dit verband zou het volgens Tulip Computers kunnen zijn dat een eventuele opsplitsing van het 60% belang in Tulip Computers van RBG, naar een grotere groep van afzonderlijke aandeelhouders waarvan Sivex Agro N.V. wellicht het grootste belang zal houden, kan leiden tot een toename van het vertrouwen in Tulip Computers.

Vooralsnog heeft Tulip Computers er dan ook voor gekozen om zich op dit moment te concentreren op de autonome groei en in een later stadium, nadat de externe ontwikkelingen zijn gestabiliseerd, de voorgenomen strategie met betrekking tot acquisities verder ter hand te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sander Simons, woordvoerder van Tulip Computers, telefoon 020- 427 89 01


-----------------------

---- --