Ingezonden persbericht


Persbericht

Ons middelbaar onderwijs neemt oracle leerlinginformatiesysteem in gebruik

Alle gegevens van 60.000 middelbare scholieren nu centraal beschikbaar

De Meern, 20 december 2005 - Oracle maakt bekend dat Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), het schoolbestuur van 45 scholen voor secundair onderwijs in Noord-Brabant , een nieuw internet-gebaseerd leerlinginformatiesysteem in gebruik genomen heeft. OMO is hiermee de eerste instelling in het Voortgezet Onderwijs met een dergelijke volledig geautomatiseerde leerlingenadministratie. Het systeem met de naam LEA is gebaseerd op PeopleSoft Campus Solutions, software die speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs en tot nu toe met name is ingezet binnen hogere onderwijsinstellingen.

Ten behoeve van LEA is de standaardsoftware van PeopleSoft Campus Solutions in samenwerking met ATOS Origin speciaal aangepast voor gebruik binnen het Voortgezet Onderwijs in Nederland. OMO kan dankzij deze aanpassing de centrale leerlingenadministratie automatiseren en dit alles binnen de specifieke wet- en regelgeving ten aanzien van persoonsgebonden onderwijsnummers en de bijbehorende subsidies, zoals die binnen het Voortgezet Onderwijs van kracht is.

Door de inzet van de segmentspecifieke software kan de onderwijsinstelling het hele proces automatiseren, vanaf het aanmelden van een leerling tot en met het daadwerkelijk volgen van lessen op de onderwijsinstelling van zijn keuze. Daarnaast biedt LEA OMO de mogelijkheid elke leerling individueel te volgen gedurende de hele looptijd aan de onderwijsinstelling, waarbij alle vakken en cijfers tot aan de diplomering geregistreerd worden. In de toekomst wordt het bovendien ook voor leerlingen mogelijk om hun voortgang nauwgezet te volgen, door via het internet op hun eigen dossier in te loggen.

De keuze voor PeopleSoft Campus Solutions was met name gebaseerd op de flexibiliteit van het pakket met het oog op de toekomst, waarbij innovatie van het onderwijs centraal staat. OMO ontwikkelt in toenemende mate naar competentie- en vraaggericht onderwijs en de gerichte inzet van het internet daarbij helpt om die aanpak gestalte te geven en de individuele leerling centraal te stellen.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.