Gemeente Spijkenisse


Samenwerkingsovereenkomst voor Dijkzone en Hongerland

19 december 2005

Dijkzone

Op dinsdag 20 december om 17.00 uur wordt in de Burgerzaal van het Stadhuis een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente en de V.O.F. Dijkzone.
De overeenkomst is een belangrijke stap tot de ontwikkeling en realisatie van circa 1500 woningen in het plangebied Dijkzone en circa 600 woningen in het plan Hongerland.

Het plan bestaat verder uit minimaal 3000 m2 bedrijfsvloeroppervlakte aan wijkvoorzieningen en een evenemententerrein van ongeveer 6000 m2.

De V.O.F. Dijkzone is een vennootschap onder firma en bestaat uit Ballast Nedam Bouw, Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Van der Vorm Bouw. Namens deze ontwikkelaars ondertekenen respectievelijk de directeuren R. Honig, J.A. van der Leeuw en J. Meurs. Namens de gemeente ondertekent burgemeester J. Broekhuis.

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld door Kuiper Compagnons uit Rotterdam. De eerste torens langs de Oude Maas worden ontworpen door Mei Architecten en Klunder Architecten. De eerste palen voor deze opvallende woontorens gaan naar verwachting eind 2006 de grond in.