Gemeente Deventer

Week 51, 20 december 2005

BOMEN AANPLANTEN IN BUITENRUIMTE OORLOGSMONUMENT SNIPPERLINGSDIJK

Tussen het gebouw Le Coin en de Sociale Verzekeringsbank aan de Snipperlingsdijk ligt een openbaar gebied met een wilg en een herdenkingsmonument voor oorlogsslachtoffers. De gemeente Deventer heeft het initiatief genomen om deze plek nu een goede invulling te geven. Het heeft enige tijd geduurd voordat het gebied de definitieve inrichting kreeg, maar nu is de aanleg van de buitenruimte bijna klaar. Er moeten alleen nog bomen worden geplant en gras ingezaaid. Het is vooral bijzonder om te vermelden dat de gemeente extra grote bomen kan planten door een schenking van de heer Schol.

Schol heeft vanuit de wijkaanpak een cheque ontvangen van ⬠1500 voor zijn betrokkenheid bij de wijk. Met dat geld kon hij een door hemzelf gekozen project ondersteunen in Wijk 3. Hij heeft aangeboden dit aan te wenden voor het project De Wilg. In goed overleg met het projectbureau de Grachtengordel is afgesproken dit geld te besteden aan grotere bomen dan eerst was gepland. Er komen zeven bomen; dit staat symbool voor de zeven mensen die kort voor het einde van de oorlog zijn doodgeschoten.

Het planten van de bomen vindt plaats op 21 december om 11 uur. Schol is uitgenodigd de schop ter hand te nemen en mee te helpen de bomen te planten.

Publicatiedatum: 20-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 20 december 2005