KNHS


Update Rhinopneunomie 20/12/2005

Aan de KNHS is gemeld dat er in de omgeving van Meppel (Drenthe) een uitbraak is van het rhinopneunomie virus. Als gevolg hiervan zijn uit voorzorg enkele wedstrijden in deze omgeving afgelast.

De KNHS vindt het welzijn van paarden en pony's erg belangrijk. Daarom adviseert de KNHS haar leden alert te zijn, geen onnodige risico's te nemen en bij twijfel niet deel te nemen aan wedstrijden, maar eerst contact op te nemen met uw dierenarts.

De Universiteit van Utrecht heeft ons laten weten dat verspreiding van het virus voornamelijk plaatsvindt door direct contact tussen paarden. Paarden van een stal die een (mogelijk) virus hebben doorgemaakt dienen contacten met andere paarden te vermijden. In principe kan het virus ook door de mens via kleren en handen worden overgedragen als deze van het ene naar het andere paard gaat. Door goed douchen en schone kleren en schoenen kan verspreiding van het virus worden uitgesloten.

Informatie over het rhinopneunomievirus bij paarden, de verspreiding, behandeling en preventie vindt u op de website van De Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
(Klik hier om rechstreeks doorgelinkt te worden naar deze website)

Zie ook:
Bericht van 16 december: Melding rhinopneunomie regio Meppel Bericht van 19 december: Activiteiten KNHS-Centra gaan door