Gemeente Hardenberg

December 2005 - Omleiding Ommen (N34/N36) stap dichterbij

Omleiding Ommen (N34/N36) stap dichterbij

Dinsdag 20 december 2005

Maandagavond 19 december 2005 is door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, provincie Overijssel en de gemeenten Ommen en Hardenberg een bestuursovereenkomst gesloten over de omleiding Ommen (N34/N36). Met deze overeenkomst is het voor de minister mogelijk geworden een Tracébesluit vast te stellen. De gemeenteraden van Ommen en Hardenberg en de Provinciale Staten van Overijssel hebben al eerder het groene licht gegeven voor de bestuursovereenkomst.

Met de bestuursovereenkomst is de financiering geregeld van de omleiding Ommen. Zoals het er nu naar uitziet, op basis van een eerder Ontwerp Tracébesluit- voorziet het besluit in de aanleg van een omleiding Ommen als een 100 km/uur autoweg. Deze begint gelijkvloers vanaf de N34 bij Witte Paal en eindigt bij de aansluiting met de N48 (RaalteHoogeveen). De rondweg zelf kent alleen ongelijkvloerse kruisingen.

Met de overeenkomst zijn de betrokken instanties het eens geworden over de belangrijkste onderwerpen. In de overeenkomst is ook de overdracht van wegen opgenomen. Het gaat om een gedeelte van de N48 tussen Varsen en de aansluiting met de nieuwe route. Deze wordt door Rijkswaterstaat aan de provincie overgedragen. De N34 tussen Varsen en Witte Paal wordt door Rijkswaterstaat overgedragen aan de gemeenten Ommen en Hardenberg. In 2006 worden op basis van de gemaakte afspraken de details uitgewerkt.

Met de nu ondertekende overeenkomst is het voor de Minister van Verkeer en Waterstaat mogelijk het Tracébesluit voor de Omleiding Ommen (N34/N36) vast te stellen. Deze wordt met advertenties in plaatselijke dag- en weekbladen bekendgemaakt.