Gemeente Apeldoorn

Gemeente ziet toe op vreugdevuren

Politie en brandweer extra alert met oud en nieuw

De gemeente Apeldoorn, politie en brandweer zijn ook komende jaarwisseling weer extra alert op het stoken van vreugdevuren. Het stoken van vreugdevuren met oud en nieuw is uitsluitend toegestaan met een ontheffing verstrekt door de commandant van de brandweer. Bij het illegaal stoken van vuren en rommelverbranding gaan gemeente, politie en brandweer optreden.

Bewoners die in hun buurt activiteiten van het verzamelen van brandbare materialen signaleren, kunnen deze melden bij het gratis telefoonnummer van de Buitenlijn (0800 - 580 22 22) van de gemeente Apeldoorn. Tevens kan men bij dit telefoonnummer terecht voor het melden van eventuele brandresten.
In samenwerking met de politie en de brandweer draagt de gemeente zorg voor het afvoeren van het afval of eventuele brandresten. De Buitenlijn is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden en tijdens de jaarwisseling geeft een bandje aan hoe u moet handelen.

Bewoners die een vreugdevuur willen stoken dienen dit minimaal 14 dagen voorafgaand aan het ontsteken van het vreugdevuur aan te vragen bij de brandweer. Aan het verkrijgen van een ontheffing zijn een aantal voorwaarden verbonden. Deze hebben betrekking op: de omvang van het vreugdevuur, de afstand tot de bebouwing en omliggende struiken en bomen, het treffen van bodembeschermende maatregelen en de te verbranden materialen. Voor meer informatie over de ontheffing kunt u bellen met de brandweer, afdeling Preventie & Objectpreparatie, tel. (055) 580 27 00.

Voor het laatst bijgewerkt op: 20-dec-2005 02:10