AutoRai

Autojournalisten kiezen twee Opels als 'Top Cars 2006'

(12/20/2005)
Dubbel succes voor Opel: de nieuwe Zafira en de Antara GTC (Gran Turismo Crossover) Concept zijn verkozen tot 'Top Cars 2006'. Voor de eerste keer kozen 140 Duitse autojournalisten de winnaars uit 80 nieuwe autoâs, verdeeld over acht categorieën.
Met de afgelopen zomer geïntroduceerde nieuwe Opel Zafira en de Antara GTC Concept, die dit jaar gepresenteerd werd op de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt, is Opel het enige merk met winnaars in twee categorieën.

Alain Visser, Executive Director of Marketing bij Adam Opel AG: âWij zijn erg blij dat de jury de krachten van Opel in het ontwikkelen van veelzijdige, innovatieve autoâs erkent en dit ook benadrukt, door de Opel Zafira en de Antara als winnaars te selecterenâ.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Opel in de prijzen valt. De Zafira kreeg begin november het âGouden Stuurwielâ van Bild am Sonntag-lezers, terwijl de Antara GTC Concept een aantal dagen later werd benoemd tot âConcept Car of the Year 2005â door het Britse automagazine Autocar. De productieversie van de Opel Antara zal vanaf volgend jaar op de markt verschijnen.

De 'Top Cars'-award wordt toegekend door âMotor-Informations-Dienst. De jury voor deze prijs bestaat onder meer uit toonaangevende autojournalisten van gerenommeerde tijdschriften, kranten en internetsites in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.