Ingezonden persbericht


Nijmegen, 19 december 2005

Bouw FIFTYTWODEGREES bereikt hoogste punt

Op 20 december wordt het hoogste punt van FiftyTwoDegrees gevierd met een kerstontbijt voor 'vroege vogels'. Deze viering vindt plaats om 07.00 uur en is speciaal voor alle bouwplaatsmedewerkers en personeel direct betrokken bij de bouw. De afgelopen maanden is er zeer hard gewerkt aan de voorspoedige realisatie en het behalen van deze belangrijke mijlpaal. Volgens Projectdirecteur P. Reijnen, verloopt de planning naar verwachting. Wanneer de winter geen grote spelbreker is, zal het totale casco van toren en parkeergedeelte (fase 1a) eind januari 2006 compleet op hoogte zijn.

Op 25 mei jongstleden werd door minister L.J. Brinkhorst het officiële startsein gegeven voor de bouw van FiftyTwoDegrees. FiftyTwoDegrees is een omvangrijk project dat gaat bijdragen aan de regionale, nationale en internationale kenniseconomie. Het ambitieuze kenniscentrum creëert een omgeving waar technologie (gelieerd aan de halfgeleiderindustrie, multimedia en ICT), business en lifestyle samengaan. In deze context kunnen nieuwe netwerken en allianties ontstaan en is er ruimte voor dialoog tussen producent en consument. Het resultaat: innovatieve ideeën en producten. Het centrum gaat bovendien de uitwisseling van kennis en creativiteit tussen productontwikkelaars, kennisinstituten en ondernemers faciliteren in een open podium.

FiftyTwoDegrees ligt naast Philips' grootste Europese productie- en ontwikkelsite van halfgeleiders en in de omgeving van de Radboud universiteit, Medisch Centrum St Radboud en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.

Philips Semiconductors Nijmegen wordt hoofdhuurder van de kantoortoren. Vanaf half november is de internationale acquisitie voor andere huurders in fase 1a gestart. CB Richard Ellis Group, Verbeek Makelaars Nijmegen, Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV en het CBIN (Commissariaat Buitenlandse Investeringen Economische Zaken Nederland) zetten zich hiervoor in.

Ontwikkeling en bouw van FiftyTwoDegrees worden gerealiseerd door ICE ontwikkeling en Ballast Nedam Bouw. Architect is Francine Houben/Mecanoo architecten in Delft. De kantoortoren en de overige te ontwikkelen gebouwen zijn voorzien van de nieuwste technologische toepassingen. Begin 2007 wordt fase 1a van het project opgeleverd. De oplevering van fase 1b is gepland in 2010.


---

Nadere informatie: FiftyTwoDegrees: Willemijn Vonk, b.a. Ron Lubbers: 024-3511152;

info@fiftytwodegrees.com;www.fiftytwodegrees.com

ICE Ontwikkeling: Willemijn Vonk, b.a. Ron Lubbers, 024-3511180; willemijnv@ice-ontwikkeling.nl, ronl@ice-ontwikkeling.nl; www.ice-ontwikkeling.nl

Mecanoo architecten: Machteld Schoep of Hanneke Hollander, 015-2798100; pr@mecanoo.nl; philips@mecanoo.nl


---- --