Antonov Automatic Transmission


Published: 08:00 20.12.2005 GMT+1 /Source: Antonov plc /AEX: ANTO /ISIN: GB0000405349

Antonov verzekerd van back-upfinanciering

20 december 2005

Antonov Plc ("Antonov"), de automotive technologie onderneming, heeft met een aantal investeerders afspraken gemaakt over een back-upkredietfaciliteit ter grootte van EUR 2 miljoen, tegen voor Antonov zeer gunstige voorwaarden. Na zorgvuldige inschatting van huidige en verwachte verplichtingen aan klanten heeft het bestuur het verstandig geacht deze faciliteit zeker te stellen. Dit in het kader van de aanloop naar de eerste belangrijke verkopen van de AMM halverwege 2006, en andere nieuwe projecten voor klanten die sneller dan gepland rond dezelfde tijd worden verwacht. Antonov denkt met name extra kapitaal nodig te hebben in verband met de behoefte aan werkkapitaal, de aankoop van productieapparatuur, werving van een beperkt aantal ingenieurs en verkoopspecialisten, en niet-gebudgetteerde reiskosten.

De Raad van Bestuur is blij de beschikking te hebben over de faciliteit, maar hoopt er geen beroep op te hoeven doen.

Financieel directeur David Bovell: "Met de huidige versnelling van het commerciële succes van de onderneming heeft het bestuur besloten dat het verstandig is om deze extra faciliteit zeker te stellen, vooruitlopend op toezeggingen door klanten en nieuwe projecten en om de vercommercialisering van onze technologie niet te vertragen. Ik ben bijzonder blij met het vertrouwen en de aanhoudende steun van onze investeerders. Ik ben dan ook van mening dat onze aandeelhouders de grote commerciële groei die onze onderneming de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt duidelijk zullen zien in 2006."

De faciliteit bestaat uit een put- en calloptie met bijbehorende warrants. De onderneming kan naar eigen inzicht een putoptie schrijven voor maximaal 1 miljoen aandelen, in twee termijnen van 500.000 aandelen elk, in juni en juli 2006 tegen een prijs van EUR 2,- per aandeel. De beleggers die de faciliteit beschikbaar stellen hebben het recht op een calloptie voor maximaal 1 miljoen aandelen tot uiterlijk 31 mei 2006 tegen een prijs van EUR 2,- per aandeel. Uitsluitend ingeval de put- of calloptie wordt uitgeoefend, geeft de onderneming warrants uit aan de investeerders, op basis van één warrant per aandeel waarvoor is ingeschreven. De warrants kunnen op ieder moment tot 31 december 2008 worden uitgeoefend tegen een koers van EUR 1,80 per aandeel.

/ / / / / Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Hein Vergeer
Tel: 06 5510 4444