Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

20 december 2005

Onderwerp: vreemde voorval opgelost (mannen en wit bestelbusje, Ruurlo)

Het vreemde voorval van twee vechtende mannen en een wit bestelbusje onder Ruurlo, waarvan maandagmiddag melding werd gemaakt, is opgelost. Een boze scholier die tijdens het schoolvervoer uit het busje was gesprongen zou even door een oudere jongen worden opgehaald. Dit eindigde in een vechtpartij en werd door enkele passanten voor een mogelijke ontvoering aangezien, waarna de politie werd gebeld.

De politie stelde direct een onderzoek in en aangezien er geen directe duidelijkheid over het voorval ontstond, heeft de technische recherche op de plaats van de vechtpartij een onder-zoek ingesteld.

Surveillerende politie-eenheden keken uit naar een wit bestelbusje en de recherche startte een onderzoek. Omliggende scholen en (jeugd)inrichtingen werden benaderd om te informeren of er tijdens het vervoer die middag iets fout was gegaan.

Later op de avond werd het hierboven geschetste duidelijk. Een chauffeur van een taxibedrijf bevestigde het gebeuren, maar had dit niet op zijn werk gemeld. Achteraf kon hij zich de reactie van de getuigen wel voorstellen.

Het incident zorgde bij één van de betrokkenen voor zoveel beroering, dat het Bureau Slachtofferhulp in kennis is gesteld.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --