Falke & Verbaan verzelfstandigd

Falke & verbaan / m.tis

Persbericht
Falke & Verbaan verzelfstandigd

20 december 2005

W. Falke en R. Pille van HRM organisatie- en adviesbureau Falke & Verbaan, hebben via een Management Buy Out de aandelen van hun adviesbureau verworven. Sinds 2001 waren de aandelen in bezit van Maetis Beheer. Beide heren streefden al langere tijd een MBO na om de onafhankelijke positie van het organisatie- en adviesbureau in de markt te kunnen blijven waarborgen. De heren Falke en Pille verwerven hiermee ieder 45% van de aandelen. Tien procent van de aandelen komt in handen van DAG Holding, een participatiemaatschappij (directeur drs. H. Schripsema).

De kennis en inzichten die Maetis onder meer heeft verkregen op het terrein van verzuimmanagement en gedragscomponenten door de eigendom van Falke & Verbaan zijn inmiddels overgenomen in het huidige dienstenaanbod aan haar klanten. Maetis pakt arbo breder en verfrissend aan. De dienstverlening is er op gericht om werkgevers zakelijk en werknemers persoonlijk gezonder te maken. Met het adviseren, begeleiden en coachen van opdrachtgevers op het gebied van verzuimmanagement en gezondheidsmanagement is Maetis één van de grootste aanbieders.

Falke & Verbaan heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een opleidings- en organisatieadviesbureau op het gebied van Human Resource Management, gespecialiseerd in alle vormen van gedragsbeïnvloeding (o.a. inzetbaarheid, veiligheid en productiviteit), verzuim-managementstrategieën, arbodienstverleningsconcepten en Masterclasses voor o.a. bedrijfsartsen. Binnen deze niche is Falke & Verbaan marktleider. Falke & Verbaan treedt tevens op als strategisch adviseur in het Human Capital domein voor grote ondernemingen in zowel profit als non profit sectoren in Nederland en België.

Falke & Verbaan verwacht dat de markt zich in de toekomst gaat richten op thema's als inzetbaarheid en productiviteit. Binnen de markt voor verzuimbeheersing zal vermoedelijk een verschuiving plaats vinden van extern- naar intern verzuim en 'under performance'. Falke & Verbaan gaat er vanuit dat extern en intern verzuim een vorm van ongewenst gedrag is dat, net als elke andere vorm van ongewenst gedrag, via individuele- en groepsgedragcorrectie om te buigen is naar gewenst gedrag.

Voor nadere inlichtingen:

Falke & Verbaan Maetis
R. Pille / M. Kahmann J.F. van Hoof
Tel. 040 - 265 61 61 Tel. 030 - 212 37 15