PERSBERICHT
Almere, 20 december 2005

MyCom verschuift accent van Producten naar Oplossingen

Opvallende jubileumactie luidt nieuwe werkwijze in

MyCom bestaat deze maand tien jaar. De landelijke keten van computerwinkels grijpt dit jubileum aan om een nieuwe werkwijze te introduceren. MyCom wil probleemloze en gemakkelijke oplossingen bieden voor de behoeften van haar klanten.

In deze jubileummaand introduceert MyCom zijn gratis klantenkaart: een kaart die de klant veel voordeel brengt: speciale acties en aanbiedingen, vooraankondiging van acties en informatie afgestemd op de interesses van de klant.

Om in te kunnen spelen op wat de klant wil, is immers informatie nodig over wat die behoeften inhouden. Deze informatie verkrijgt MyCom door iedere bezoeker de kans te bieden het inschrijfformulier voor de klantenkaart in te vullen.

De met behulp van de inschrijfformulieren vergaarde informatie stelt MyCom in staat om de klant te informeren en gerichte aanbiedingen te doen, afgestemd op zijn of haar individuele interesses. Deze aanbiedingen houden niet alleen de verkoop van het begeerde product in, maar vooral de toepassing van- en de oplossing die deze producten de klant kunnen bieden. Veel mensen zijn geïnteresseerd in hedendaagse producten als Media Centers, DVD-recorders en draadloze netwerken, maar blijken onvoldoende op de hoogte van de werking en de mogelijkheden. Daarom wil MyCom de communicatie naar zijn klanten verder verbeteren: meer informatie geven over de functionaliteit van zijn producten en meer uitleg over de toepassingen en mogelijkheden. Deze verbeterde diensten sluiten naadloos aan bij de aanvullende services die MyCom al biedt, waaronder reparatie en onderhoud in de winkel - klaar terwijl u wacht - en uitleg, installatie en reparatie bij de klant thuis.

Win 'n woonkamer!
Om het tienjarig jubileum te vieren én om de kersverse klantenkaarthouders te belonen voor het beantwoorden van de vragen op het inschrijfformulier, komt MyCom met een opvallende en eigentijdse actie. Onder de noemer 'Win 'n woonkamer' maakt iedere klant die de gratis kaart aanvraagt kans op een complete digitale woonkamer. Dit betekent dat de huiskamer van de winnaar van alle digitale gemakken wordt voorzien: een 42" plasmatelevisie aan de muur, een mediacenter met surround sound, een complete MyCom-pc met 19" TFT-scherm én een notebook... en dat allemaal ook nog draadloos met elkaar verbonden. Daarvoor hoeven niet eerst aankopen te worden gedaan: iedereen die tussen nu en 31 december het formulier invult dingt mee naar de prijs. De digitale woonkamer is een goed voorbeeld van de allesomvattende oplossingen die MyCom biedt.

Naast kans op deze indrukwekkende prijs krijgen de kaarthouders gedurende het jubileumjaar persoonlijke aanbiedingen op grond van wat ze op het inschrijfformulier hebben ingevuld en worden ze voortijdig op de hoogte gesteld van algemene acties en aanbiedingen. In de winkel zal gedurende 2006 maandelijks minimaal 1 'kassakoopje' verkrijgbaar zijn voor de klantenkaarthouder. Meer informatie over de actie 'Win 'n woonkamer' en de klantenkaart is te vinden op www.mycom10jaar.nl. Hier is ook het inschrijfformulier te downloaden; dit moet in één van de MyCom winkels worden ingeleverd.

Over MyCom
MyCom Nederland B.V. stelt zich ten doel de beste leverancier in Nederland te zijn van computers, computeronderdelen, notebooks, plasma- en LCD TV's, monitoren, digitale camera's en meer. MyCom heeft op dit moment achttien vestigingen in ons land. Daarnaast is MyCom zeer succesvol met MyCom Direct en MyCom Direct Business, waarbij onder meer via de website www.mycom.nl direct wordt verkocht. In december 2005 is MyCom door Elsevier Retail, het AD en Q&A research uitgeroepen tot Beste computerspeciaalzaak van Nederland.



Ingezonden persbericht