Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase meldt tweecijferige omzet- en winstgroei in derde kwartaal

Amsterdam Zuidoost 20 december 2005 --- Steelcase Inc. (NYSE:SCS) heeft in het derde kwartaal van boekjaar 2006 een omzet geboekt van $750,7 miljoen. De omzet vertoonde een stijging van 11,4 procent in vergelijking met de omzet van $674,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, vooral onder invloed van de sterke groei van 17,4 procent in de Amerikaanse thuismarkt . De Raad van Bestuur van Steelcase heeft besloten een dividend betaalbaar te stellen van $0,09 per aandeel. De betaalbaarstelling is vastgesteld vóór 17 januari aan aandeelhouders die dat zijn op 1 januari 2006.

Steelcase boekte in het verslagkwartaal een netto winst van $19,1 miljoen, $0,13 per aandeel, hetgeen overeenkwam met eerder uitgesproken verwachtingen. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg de netto winst $10,1 miljoen, $0,07 per aandeel.

In het derde kwartaal werden netto reorganisatiekosten genomen voor een bedrag van $4,1 miljoen na belastingen. Die lasten hadden voornamelijk betrekking op herinrichting van productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en daarbuiten. In dezelfde periode een jaar eerder bedroegen de reorganisatiekosten een bedrag van $1,2 miljoen na belastingen.

We zijn ingenomen met de groei van omzet en winst in al onze drie zakelijke segmenten, zei James P. Hacket, president en CEO. De resultaten zijn aanzienlijk verbeterd, ondanks het feit dat we vele uitdagingen tegenover ons vonden die te maken hebben met de verandering van het business model dat we doorvoeren. Die verandering zal leiden tot vereenvoudiging en kostenbesparing, een betere klantbenadering en zal een platform creëren voor een sterke en winstgevende groei.

De winst uit gewone bedrijfsuitoefening in het verslagkwartaal kwam uit op $32,7 miljoen, ofwel 4,4 procent van de omzet. Een aanzienlijke verbetering vergeleken met de bruto winst van $6,2 miljoen, ofwel 0,9 procent van de omzet in dezelfde periode een jaar eerder.

De inzet van onze medewerkers overal ter wereld blijkt duidelijk uit de verbeterde financiële resultaten in dit kwartaal, zei James P. Keane, CFO van Steelcase. De Amerikaanse thuismarkt vertoonde een sterke stijging van verkopen en marge en het Steelcase Design Partnership realiseerde de grootste winst in meer dan vier jaar. De internationale activiteiten waren voor het eerst weer winstgevend.

Steelcase verwacht dat de winst per aandeel in het vierde kwartaal zal liggen tussen $0,07 en $0,12. De onderneming boekte in het vierde kwartaal vorig jaar een winst per aandeel van $0,01.

CEO Hackett besluit: Onze aandacht richt zich vooral op een langjarige winstgevendheid en het handhaven van een sterke balanspositie.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archivering gerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl