NOVA

20 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

NOS versus Groenhuijsen
De liefde tussen Charles Groenhuijsen en het Journaal is uit. Wat rest is een juridisch gevecht over een afvloeiingsregeling. Waar ging het mis? Hoe kon hij van de gedoodverfde belangrijkste anchorman van het Journaal, in de ogen van de NOS-leiding veranderen in een ruziezoeker die het veld moest ruimen? In NOVA vanavond Charles Groenhuijsen zelf.

New Orleans nog steeds een slagveld
Over twee maanden is het Mardi Gras in New Orleans. Maar veel reden voor een feestelijk carnaval is er niet. 60 procent van de bevolking zit nog steeds zonder stroom, grote delen van de stad zien eruit als een oorlogsgebied en de meeste inwoners kunnen nooit meer terug naar hun huis. Meer dan 100 dagen na orkaan Katrina is New Orleans nog steeds een slagveld.

Den Haag Vandaag:
Verslag van de laatste Kamerdag van het jaar.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

De Tsunami - 1 jaar later
Vanavond wordt op Nederland 2 (21.15-22.25) het programma 'De Tsunami - 1 jaar later' uitgezonden. Twee vragen staan centraal: wat is er met het geld van giro 555 gebeurd? En: moeten de internationale hulpverlening niet anders worden georganiseerd? Ook worden de meest recente cijfers van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) bekend gemaakt.

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.