Gemeente Rotterdam


---


Nr. 226
20 december 2005

Preventief fouilleren in Oud-Charlois en Pendrecht

Burgemeester Opstelten heeft vandaag twee gebieden aangewezen waar preventief gefouilleerd mag worden. De aanwijzing geldt voor de duur van een maand en gaat in op 21 december 2005.

Het gebied Oud-Charlois wordt begrensd door de straten Doklaan, Dorpsweg, Kromme Zandweg, Plomperstraat, Rietdijk, de genoemde wegen daaronder begrepen.

Het gebied Pendrecht wordt begrensd door de Groene Kruisweg, Slinge, Zuiderparkweg, Ooltgensplaatweg, Raamsdonkveerweg, Abbenbroekweg, Burgsluissingel, Nieuw Vossemeerweg, Rillandt Bathstraat, Biezelingeplein, Yrskestraat, Kamperlandsingel, Kortgenestraat, Stavenissestraat, de genoemde wegen daaronder begrepen.

In de afgelopen periode is de deelgemeente Charlois toneel van een fors aantal geweldsdelicten in het publieke domein. Deze geweldsdelicten omvatten straatroven en overvallen, waarvan sommigen gepaard gaan met geweld. Naar aanleiding van deze historie is dit jaar besloten om hieraan in het district pro-actief extra aandacht te besteden. Hiertoe is een geweldsteam ingesteld dat in samenwerking met de wijkteams en de directe hulpverlening (DHV) alle bekende hotspots extra gesurveilleerd.

Door preventief te kunnen fouilleren krijgt de politie een extra middel in handen om al het mogelijke te doen om de aanwezige (vuur)wapens uit het maatschappelijke verkeer te halen danwel het (vuur)wapengeweld terug te dringen en de veiligheid van de bewoners en ondernemers in het gebied te kunnen waarborgen.

noot voor de redactie/