Opsporing Verzocht

Maandag 19 december 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Dinsdag 20 december 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending:

Overval ABN AMRO in Leiden
Mensenhandel in Breda
Gewapende overval Rabobank in Ilpendam
Mannen gezocht in Rotterdam en Emmen
Tasjesroven en poging tot scooterroof in Zaltbommel Resultaten n.a.v. de uitzending van 13 december en eventuele opgeloste zaken

Leiden: Overval ABN AMRO

Breda: Mensenhandel (verkrachting vrouw)

Woensdag 16 november overvalt een gewapende man een ABN-AMRO filiaal in Leiden. Wat opvalt is dat alles zeer rustig verloopt. Zowel de man, als het personeel en de klanten blijven extreem rustig. De man hoeft dan verder niet te dreigen met z'n wapen. Nadat hij een bedrag meekrijgt verlaat hij wandelend het gebouw. Een klant volgt de dader, maar verliest hem op een gegeven moment uit het oog.

In april 1999 wordt een dan 14-jarig meisje uit een vluchtelingenkamp in het Afrikaanse Burundi naar Nederland gehaald. Ze zit samen met een man, die haar een mooie toekomst in ons land belooft, in het vliegtuig. Op Schiphol worden ze afgehaald door een man en een vrouw. Na een anderhalf uur durende rit wordt het meisje ergens ondergebracht. Daar blijkt dat de mensen geen goede bedoelingen met haar hebben. Ze wordt verkracht en weet de volgende dag te ontsnappen. Opsporing Verzocht zoekt na bijna 7 jaar alsnog de daders.

Ilpendam: Gewapende overval Rabobank Rotterdam en Emmen: Man gezocht In Ilpendam gaat op donderdagavond 1 december een Rabobank bijna sluiten. Dan komen ineens twee gemaskerde mannen binnen. Volledig opgefokt eisen ze het geld uit de kluis. Het bankpersoneel probeert hen duidelijk te maken dat zij daar zelf niet bij kunnen. Tegen beter weten in blijven de overvallers hun eis herhalen. Uiteindelijk gaan ze er toch met wat geld uit een geldla vandoor.

De politie is op zoek naar een zeer gewelddadige man die in Rotterdam rondloopt. Hij heeft al een aantal slachtoffers gemaakt. De politie weet niet hoe hij heet en waar hij nu is. Uit DNA onderzoek is duidelijk geworden dat de namen en andere personalia die hij gebruikt niet bij hem horen. Hij gebruikt dus valse identiteiten. Zondag 30 oktober is in een kamer in een hotel in Emmen een flinke hoeveelheid cocaïne en heroïne aangetroffen. De kamer bleek gehuurd te zijn door een 16-jarige inwoner uit Emmen, die niet op de kamer was. Er was wel een andere man aanwezig die, nog voordat de politie er was, via het balkon van de hotelkamer vluchtte.

Zaltbommel: Tasjesroven en poging tot scooterroof
Opsporing Verzocht 2006
In het gebied tussen Zaltbommel en Den Bosch vinden van eind augustus tot eind september opvallend veel tasjesroven plaats. Telkens door twee jongens op een scooter. Op een gegeven moment wordt ook geprobeerd een jongen van z'n scooter te beroven. De nog jonge daders hebben telkens dezelfde handelwijze. Ze beroven per scooter fietsende (hoofdzakelijk) vrouwen. Tijdens één van de laatste roven, laat één van de daders een mooi spoor achter.

Volgende week, dinsdag 27 december, is er geen uitzending van Opsporing Verzocht. Vanaf dinsdag 3 januari 2006 zijn we er weer met, net zoals vroeger, twee uitzendingen op één avond. De eerste uitzending is om 20.30 uur en de tweede uitzending is om 21.30 uur met daarin natuurlijk dan al de eerste resultaten. Wij wensen u prettige feestdagen en hopelijk tot volgend jaar!