Politie Midden- en West Brabant

Fietster (15) zwaar gewond na aanrijding

GEERTRUIDENBERG, 20 december 2005

Dinsdagmiddag is rond 15.45 uur een 15-jarig meisje uit Geertruidenberg zwaar gewond geraakt toen zij met haar fiets de Centraleweg overstak en werd geschept door een auto. Zij is met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en opgenomen op de intensive care.

Het meisje fietste samen met haar zusje op het fietspad van de Centraleweg, zij kwamen uit de richting van Made. Op de kruising met de Amerweg stopte een busje dat op de Amerweg reed en rechtsaf wilde afslaan richting Stationsweg. Hierdoor hadden de fietsters vermoedelijk geen goed zicht op het naderende verkeer op de Centraleweg uit de richting Made. Een 59-jarige automobilist uit Geertruidenberg reed op deze voorrangsweg en kon een aanrijding met de overstekende fietster niet meer voorkomen. De technische recherche doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

De politie was direct ter plaatse aangezien het ongeluk voor de deur van het politiebureau gebeurde. De traumahelicopter werd ingezet, maar kon vanwege de plaatselijke mist niet in de buurt landen. De politie heeft de trauma-arts vanaf de landingsplaats in s Gravendeel met een auto opgehaald en is de ambulance tegemoet gereden om zo snel mogelijk specialistische eerste hulp te kunnen laten verlenen. De ambulance heeft het slachtoffer daarna onder politiebegeleiding naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politiecollegas van Rotterdam hebben de begeleiding in de stad overgenomen. Ook de ouders en het zusje van het slachtoffer zijn door de politie zo snel mogelijk naar het kinderziekenhuis gebracht. Alle betrokkenen zijn meteen na het ongeluk op het politiebureau opgevangen door Slachtofferhulp.

Auteur: Manon Erkens