Ingezonden persbericht

Website www.mkbOK.nl start regionale zoekmachine en startpagina

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20051220 -- Tussen Kerst en Oud en Nieuw lanceert mkbOK voor iedere plaats in Nederland een mkbOK startpagina met zoekmachine. Hiermee wordt de basis gelegd voor een nieuw soort zoekmachine en startpagina. De website mkbOK.nl streeft nu naar een prominente rol als zoekmachine en startpagina. Vorige week nog heeft het drie maanden geleden gestarte mkbOK website keurmerk de magische grens van 250 aangesloten websites doorbroken. Daarmee behoort het mkbOK keurmerk samen met Thuiswinkel Waarborg tot de hoofdrolspelers die het zakendoen via het Internet veilig en betrouwbaar maken.


Stichting MKB en Internet, initiatiefneemster van www.mkbOK.nl zegt hierover; " Zowel bij de consument als het bedrijfsleven is een steeds grotere behoefte aan een 'veilig' internet ontstaan. Nederland heeft honderdduizenden veelal goede websites waarmee probleemloos zaken kan worden gedaan. Echter het zakendoen met nepwebsites ("phishing"), postbus- en prepaid mobielbedrijven komt helaas ook met een steeds grotere regelmaat voor. Om dit tegen te gaan en tegelijkertijd meer duidelijkheid te scheppen, wordt de website www.mkbOK.nl als startpagina en zoekmachine gelanceerd."

Als startpagina en zoekmachine denkt mkbOK de mogelijkheden van het internet beter te kunnen benutten. Om dit te realiseren gaat mkbOK samenwerken met kwalitatief sterke partners. Bekende partijen als Google, Startpagina en Thuiswinkel hebben de intentie tot een mogelijke samenwerking al uitgesproken.

In de kerstvakantie gaat de lancering van de website www.mkbOK.nl plaatsvinden. Volgend jaar gaat druk gewerkt worden om interessante lokale en regionale diensten toe te voegen. Doel is om naast stimulering van het zaken doen met het MKB een startpagina en zoekmachine op de markt te zetten met interessante toegevoegde waarde ten opzichte van bestaande zoekmachine- of startpagina-achtige websites.

Met de lancering van de website www.mkbOK.nl als zoekmachine en startpagina verwacht mkbOK.nl dan ook voor zowel de consument als het bedrijfsleven een nieuw tijdperk in te luiden als het gaat om regionaal en plaatselijk zoeken, alsmede veilig en betrouwbaar (online) zakendoen.

link naar vorige persbericht: www.opennieuwsbank.nl/inp/2005/12/13/r162.htm