Dienstenbond CNV

Eindelijk nieuwe CAO Dynadro
21-12-2005

Tegen alle verwachtingen in is er afgelopen vrijdag alsnog een principe akkoord gesloten over de CAO Dynadro. Vorige week hebben we u tijdens drukbezette personeelsbijeenkomsten uitleg gegeven over het moeizame verloop van de onderhandelingen. Onze inschatting is dat door deze bijeenkomsten uw werkgever ook heeft ingezien dat beweging in de voor u goede richting noodzakelijk was. Het resultaat is een akkoord dat er wat ons betreft mag wezen.

De moeilijkste punten uit deze CAO onderhandelingen zijn de pensioenregeling en de loonvraag geweest. Hierover is geruime tijd overlegd. Uiteindelijk is er uitgekomen dat er per 1 januari 2006 een structurele loonsverhoging van 2% wordt doorgevoerd en per 1 januari 2007 nog eens 1% structureel. De CAO heeft een looptijd van 1 april 2004 tot en met 30 juni 2007.

De standaard uittredingsleeftijd verschuift van 62 naar 63 jaar en de werknemerspremie gaat omhoog. Er zijn echter zeer goede overgangsmaatregelen afgesproken. Voor 50 plus blijft de huidige regeling gelden met een uittredingsleeftijd 62 jaar. Tussen de 45 en 50 jaar wordt de leeftijd 62 en 3 maanden tegen 70% van het laatst verdiende brutosalaris, en tussen 40 en 45 62 jaar en 6 maanden tegen deze 70% van het laatst verdiende bruto salaris. Er is een mogelijkheid om zelf bij te sparen

De werknemerspensioenpremie gaat gefaseerd omhoog naar 4,5%. In 2006: 2,375 % (dit staat al in de huidige Cao, in 2007: 3%, in 2008: 3,750 en in 2009: 4,5%. Dit vloeit voor het grootste gedeelte voort uit afspraken uit het verleden. Tegenover de stijging van de premie staat nu echter een behoorlijke loonsverhoging.

Daarnaast blijft de bijdrage van uw werkgever voor kinderopvang bestaan op 1/6e deel van de kosten conform de wettelijke regeling en wordt de vakbondscontributie belastingvrij (is ook interessant voor uw niet georganiseerde collegas!). Voor uw ziektekosten kan er gebruik worden gemaakt van een goede collectieve regeling. De definitieve tekst van het principeakkoord vindt u in de bijlage.

Omdat wij ons kunnen voorstellen dat er bij u vragen leven over het bereikte principe akkoord willen wij u graag uitnodigen voor drie korte ledenbijeenkomsten van maximaal 30 minuten die wij op dinsdag 20 december bij Dynadro organiseren. U kunt hier uw stem uitbrengen. Om 8.30 uur zijn wij in Den Bosch, om 11.00 uur in Leusden en om 13.00 uur in Zwolle. Laat ons weten of u kunt instemmen met het bereikte akkoord. Kunt u op 20 december niet aanwezig zijn, wilt u dan uw stem via e-mail op korte termijn naar ons sturen? Bij voorbaat dank.

Deze onderhandeling geeft nog maar eens aan hoe belangrijk het is om lid te zijn van een vakbond. Dank zij uw steun is dit akkoord tot stand gekomen. Attendeer uw collegas ook op de voordelen van het lidmaatschap.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze info belt u dan met uw bestuurder Marten Jukema (035-6460580) of e-mail hilversum@cnvdibo.nl