Hoogheemraadschap van Rijnland


kerstpakket aan waterproject in Afrika
Medewerkers Rijnland besteden geld kerstpakket aan waterproject in Afrika

Persbericht 21 december 2005

De 650 medewerkers van het hoogheemraadschap van Rijnland konden dit jaar kiezen tussen een kerstpakket of het sponoren van een waterproject in Duncan Village een sloppenwijk met 100.000 inwoners in Buffallo City, Zuid-Afrika.

Ruim 250 medewerkers kozen voor ondersteuning van het waterproject en niet voor een kerstpakket. De opbrengst - ruim 9.000 euro - is vandaag door de Verenigde Vergadering verdubbeld en afgerond naar 20.000 euro.

Op verzoek van de gemeente Leiden, dat een citylink Leiden Buffallo City kent, levert Rijnland experts die helpen bij een project dat de jaarlijkse wateroverlast in de sloppenwijk Duncan Village in Buffallo City moet gaan voorkomen. Het project loopt in totaal drie jaar. Rijnland investeert hierin ongeveer 300 uur per jaar.

Zowel de jaarlijkse stijging van de rivier de Buffallo als de gebrekkige afvoer vanuit de op een heuvel gelegen sloppenwijk zorgen jaarlijks voor overstromingen.

De open waterafvoeren naar de rivier raken telkens verstopt met vuilnis dat er in wordt gegooid. Om die reden gaat Buffallo City zelf een fijnmazig vuilophaalsysteem opzetten. Rijnland gaat samen met de plaatselijke bevolking zorgen voor de verbetering van de waterafvoer en adviseert over maatregelen die de wateroverlast moeten voorkomen. Ook Buffallo zelf levert hier onder meer een financiële bijdrage aan.

Het mes snijdt hier aan twee kanten. Er wordt zowel bewustzijn als werkgelegenheid gecreëerd.

Betrokkenheid

Tot nu toe was het zo dat er van de waarde ieder kerstpakket door de medewerkers tien euro werd afgestaan aan een goed doel. Omdat er vanuit het personeel al vaker vragen waren over de besteding van de hele waarde van het kerstpakket aan een goed doel, heeft het bestuur dit jaar deze keuze aangeboden. Door de betrokkenheid van het hoogheemraadschap bij het waterproject in Buffallo City lag het voor de hand om de opbrengst voor dit doel aan te wenden

Meer weten?

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063400