VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 21-10-2005 10:43

Amsterdam, 21 oktober 2005

Irene moors muzieklerares in sesamstraat live theatershow

Irene Moors speelt vanaf 21 december 2005 de hoofdrol van muzieklerares in de nieuwe theatershow Iedereen maakt muziek in Sesamstraat. Ter gelegenheid van het 30-jarig televisiejubileum van Sesamstraat zijn Irene Moors en de bewoners van de beroemde straat te zien in diverse theaters in Nederland. Het wordt een muzikaal en knotsgek jubileumfeest. De theatershow is geschikt voor kinderen van 2 t/m 82 jaar oud.

Irene Moors heeft al vele jaren ervaring met kinderen. Zo heeft ze onder andere tien jaar het kinderprogramma Telekids gepresenteerd en organiseerde ze als eerste popconcerten speciaal voor kinderen. Algemeen Directeur Joop van den Ende Theaterproducties Erwin van Lambaart: 'Irene spreekt de taal van zowel volwassenen als kinderen. Ze is aanstekelijk vrolijk, open en eerlijk en kinderen herkennen dat. In de theatershow spreekt Irene als muzieklerares de creativiteit aan van kinderen die met allerlei middelen muziek leren maken en die rol past goed bij Irene.'

Iedereen maakt muziek in Sesamstraat is geheel Nederlands gesproken, met de originele Nederlandse stemmen. Bert en Ernie, Koekiemonster, Elmo, Grover en de vele andere bewoners van Sesamstraat ontvangen vol verwachting hun nieuwe muzieklerares. Helaas komt de vrachtwagen met de muziekinstrumenten nooit aan in Sesamstraat. De bewoners van Sesamstraat leren hoe ze ook muziek kunnen maken zonder de instrumenten. Irene Moors zal te zien zijn in een deel van de voorstellingen. De zoektocht naar een tweede muzieklerares is nog in volle gang.

Iedereen maakt muziek in Sesamstraat is een interactieve en educatieve voorstelling waarbij jong en oud de kans krijgen om de populaire bewoners van Sesamstraat te ontmoeten en om er samen een muzikaal feest van te maken.

Tourschema
De theatershow Iedereen maakt muziek in Sesamstraat is te zien van 21 t/m 26 december 2005 in het Luxor Theater in Rotterdam, van 27 t/m 30 december 2005 in het Chassé Theater in Breda, van 2 t/m 4 januari 2006 in het Martiniplaza Theater in Groningen, van 6 t/m 8 januari 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam en van 18 t/m 5 maart 2006 in het Beatrix Theater in Utrecht. De theatershow van Sesamstraat wordt geproduceerd door VEE Corporation Production.

Meer informatie
Voor meer informatie en reserveringen: TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm) / www.sesamstraatlive.nl en www.topticketline.nl.

Noot voor de redactie/