Ingezonden persbericht


Literair programma SOP met Cindy Hoetmer en Walter van den Berg

Nijmegen, 20 november 2005

PERSBERICHT

'SOP II'

Literair programma: Literair én populair ;

'Blink!'

woensdag 21 december in Nijmegen

Dé trend van 2005 is het omhoog pimpen van alles wat los en vast zit. Denk aan auto's, denk aan lichamen. Zelfs schrijvers komen er niet onderuit en worden prompt tot A-merk gebombardeerd wanneer ze hun werk niet alleen laten verfilmen maar ook laten verstrippen. De B-merken likken hun wonden en hopen vurig dat ze ooit ook in de schappen van de Kruidvat komen te liggen.

In het literaire programma van Nijmegen, SOP, staat de vraag centraal of een schrijver literair én populair kan zijn. Is populaire literatuur bij hen op recept verkrijgbaar of kunnen ze alleen literair verantwoorde huzarenstukjes afleveren? Hebben schrijvers ook 'Blink'?

Te gast zijn de auteurs Cindy Hoetmer, bekend van haar columns in HP/Tijd, Viva en Blvd over het leven als 'single' in de grote stad en haar debuut Het beest in Daisy, en Walter van den Berg, die dit jaar debuteerde met zijn roman De Hondenkoning, welk ondanks of juist dankzij de schijnbaar achteloze verteltrant van een grote emotionerende kracht is. Eerder schreef Walter van den Berg verhalen voor Bunker Hill, Passionate en De Gids. Tevens te gast is Nijmeegs stadsdichter Merijn Hilte. Zij gaan met elkaar in gesprek onder leiding van dichter Guido Hogenbirk.

SOP is een samenwerking tussen SPC, Studenten Programmerings Commissie en de SVN, Studieverening Nederlands. De presentatie zal plaatsvinden op woensdag 21 maart aanstaande in het cultuurcafé. De aanvang is om 20:00 uur en de toegang is geheel vrij.

Datum: Woensdag 21 december

Thema: Literair en populair

Aanvang: 20.00u, zaal open 19.30uur

Entree: gratis

Locatie: Cultuurcafé Radboud Universiteit