Openbaar Ministerie

Persberichten
Openbaar Ministerie Assen, 8 december 2005

Zittingsdatum zaak "vermiste vrouw" uit Anloo

Een 59 jarige man uit Anloo dient op 21 december 2005 te verschijnen voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank Assen.

Door het Openbaar Ministerie wordt hem ten laste gelegd: het verbergen en/of wegvoeren en/of wegmaken van een lijk om feit/oorzaak van het overlijden te verhelen
(overtreding van het wetboek van Strafrecht artikel 151). Verder wordt de verdachte vervolgd inzake verduistering (overtreding artikel 321 wetboek van Strafrecht).

De Regiopolitie Drenthe startte in januari 2004 een opsporingsonderzoek in verband met de vermissing van een 94-jarige inwoonster uit Anloo. Op 2 april 2004 werd het stoffelijk overschot van de vrouw, aan de hand van informatie van haar zoon, gevonden in de omgeving van Emmeloord. Uit identificatie is gebleken dat het om de 94 jarige vermiste vrouw uit Anloo ging.

De 94 jarige vrouw werd vermist vanaf het najaar van 2003. De doodsoorzaak van de vrouw kon echter niet worden achterhaald. Haar zoon is destijds in verband met het onderzoek aangehouden. Uit het onderzoek is onvoldoende bewijs verkregen om de verdachte te vervolgen voor moord of doodslag op zijn moeder.

De verdachte is inmiddels geïnformeerd over de
zittingsdatum.